Obránce Šimek si vysloužil v San Jose novou smlouvu, za čtyři roky si vydělá přes 200 milionů

Český hokejový obránce Radim Šimek podepsal v NHL novou čtyřletou smlouvu se San Jose. Sharks o prodloužení spolupráce informovali na svém webu. Nezveřejnili finanční podmínky kontraktu, Šimek by se měl ale podle informací serveru capfriendly.com vydělat celkem devět milionů dolarů (přes 200 milionů korun).

Tento článek je více než rok starý.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Šimek v dresu San Jose.

Radim Šimek v dresu San Jose. | Foto: Ross Cameron-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletý Šimek si díky nové smlouvě výrazně polepší a nestane se tak nechráněným volným hráčem. Současný dvouletý kontrakt, který vyprší po sezoně, mu zajišťoval celkový příjem 1,35 milionu dolarů.

Frk přispěl asistencí k vítězství Los Angeles nad Coloradem, Ovečkin se dotáhl na Pastrňáka

Číst článek

„Radim byl během posledních dvou sezon nedílnou součástí obrany našeho týmu,“ uvedl generální manažer klubu Doug Wilson.

„Jeho styl hry je kombinací dobré defenzivní práce ve spojení s fyzickou hrou, navíc je šikovný při práci s pukem. Jsme rádi, že bude patřit k jádru tohoto mužstva,“ dodal Wilson.

Šimek přišel do NHL jako nedraftovaný volný hráč, když v květnu 2017 uzavřel se Sharks roční smlouvu. Od té doby odehrál v základní části 88 zápasů a připsal si 18 bodů za tři góly a 15 nahrávek. V probíhajícím ročníku nastoupil do 47 utkání a zaznamenal devět bodů (2+7).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme