Nováček ze Seattlu prohrál v NHL pošesté v řadě, Colorado mu nadělilo sedm branek

Hokejisté Colorada zvítězili v NHL na ledě Seattlu přesvědčivě 7:3 a přivodili nováčkovi soutěže šestou prohru za sebou. Vancouver zdolal Winnipeg 3:2 a zastavil sérii pěti porážek. V pátečním programu soutěže, který nabídl dvě utkání, nenastoupil žádný český hráč.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriel Landeskog z Colorada proti Adamu Larssonovi ze Seattlu

Gabriel Landeskog z Colorada proti Adamu Larssonovi ze Seattlu | Foto: Joe Nicholson | Zdroj: Reuters

Colorado nasázelo Seattlu čtyři góly ve druhé třetině a vedlo ve 45. minutě už hrozivých 7:0. Dvakrát se trefili Cale Makar a Andre Burakovsky, který v obou případech využil přesilovou hru.

Voráček pomohl dvěma nahrávkami Columbusu k výhře a je nejproduktivnějším Čechem v NHL

Číst článek

Zbývající branky vstřelili Valerij Ničuškin, který se prosadil dokonce v oslabení, Erik Johnson a Nicolas Aube-Kubel. Avalanche nezastavil ani jejich bývalý gólman Philipp Grubauer, který vystřídal ve 26. minutě za stavu 0:4 v brankovišti Chrise Driedgera.

Seattle ve zbytku utkání alespoň zkorigoval stav a zabránil, aby dosáhl nejvyšší porážku ve své krátké historii. Tou i nadále zůstává debakl 1:6 ve Philadelphii. O úpravu skóre se postarali Jordan Eberle, Brandon Tanev a Colin Blackwell. První dva góly vstřelil nováček soutěže v početní převaze.

Sestřih utkání Seattle - Colorado

Vancouver se mohl opřít o brankáře Thatchera Demka, který v zápase kryl 36 střel a stal se první hvězdou zápasu. Canucks vycházely i přesilové hry, z jedné otevřel skóre v úvodní třetině Oliver-Ekman-Larsson, z další zvýšil ve 27. minutě Conor Garland na 3:1. Zbývající branku domácích dal Kyle Burroughs, který týmu zajistil dvougólový náskok. Winnipeg snižoval zásahy Nikolaje Ehlerse a Pierra-Luca Duboise, který zápas zdramatizoval v čase 57:32.

Výsledky NHL

Seattle - Colorado 3:7 (0:2, 0:4, 3:1)

Branky: 46. Eberle, 49. B. Tanev, 56. Blackwell - 5. a 26. Burakovsky, 24. a 33. Makar, 7. Ničuškin, 38. E. Johnson, 45. Kubel.

Vancouver - Winnipeg 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky: 14. Ekman-Larsson, 24. Burroughs, 27. Garland - 25. Ehlers, 58. Dubois. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme