Brankáře Vaněčka čeká nová kapitola v NHL. ‚S nikým se tam neznám, doufám, že to bude dobré,‘ říká

Hokejový gólman Vítek Vaněček se v Liberci připravuje na nové angažmá v NHL. V rozšiřovacím draftu si ho vybral nováček soutěže – Seattle Kraken. Pětadvacetiletý český brankář má za sebou premiérovou sezónu v zámořské soutěži, když po letech čekání dostal příležitost ve Washingtonu Capitals.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Washingtonu Vítek Vaněček

Vítek Vaněček ještě v bráně Washingtonu | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

„Na hlavu to není nic jednoduchého. Život ve Washingtonu je jiný. Jezdí se tam šest, sedm hodin autobusem a hned druhý den se hraje zápas. Já jsem rád, že jsem to vydržel. Teď přišla šance a já se jí snažil chytit. Sezona dopadla dobře, takže je to taková zásluha za to, že jsem to vydržel,“ říká Radiožurnálu Vítek Vaněček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reakci Vítka Vaněčka na jeho přesun do Seattlu v příspěvku Pavla Petra

Šest let bojoval o NHL v nižších soutěžích. Až v uplynulé sezóně se ale výrazně prosadil v dresu Washingtonu. Týmu pomohl do play-off. Teď bude v Seattlu stát znovu na pomyslné startovní čáře.

„Je to něco nového. Nový tým, město, hráči. S nikým se tam neznám. Doufám, že do toho vběhnu, aby to bylo v pořádku,“ líčí český brankář.

Po ročním angažmá v NHL ho rozšířený draft překvapil. „Věděl jsem, že si místo mě Washington pokryl Ilju Samsonova. Ale tušil jsem, že z týmu má Seattle na výběr další útočníky a obránce. Nečekal jsem to,“ přiznává.

Jedničkou draftu mladíčků v NHL je obránce Power, vybralo ho Buffalo. Hughes nejmladší míří za bratrem

Číst článek

O novém klubu toho zatím Vaněček moc neví. Netuší, jaký bude na severozápadě Spojených států o hokej zájem. „Co jsem slyšel, tak kdy se tam hraje liga amerického fotbalu NFL, tak fanoušci blázní. Uvidíme, jak to bude s hokejem. Na druhou stranu to bude asi trochu život v letadle, protože budeme hodně cestovat, ale to se nedá nic dělat, takový je hokej.“

Seattle si pětadvacetiletého rodáka z Havlíčkova Brodu vybral ze tří desítek gólmanů. O to víc ho důvěra těší, a to i ze strany manažera Rona Francise.

„Je to potěšující. Měli tam na výběr i starší a zkušenější gólmany. Ale myslím, že generální manažer chtěl postavit tým mladší, aby byl fungoval více let. Jsem rád, že nám takto věří, a doufám, že to bude na obě strany dobré,“ přeje si Vítek Vaněček. Aktuálně se připravuje v Liberci, kde také doléčuje poraněná třísla.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme