New York Islanders odvrátili vyřazení s Tampou až v druhém prodloužení, Palát nebodoval

Hokejisté New Yorku Islanders zdolali v semifinále NHL Tampu Bay 2:1 v prodloužení a snížili stav série na 2:3. Dramatický duel rozhodl v čase 92:30 Jordan Eberle. Na straně poražených nebodoval Ondřej Palát, který strávil na ledě 31 minut a čtyřikrát vystřelil.

Edmonton (Aktualizováno: 8:53 16. 9. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Islanders skórovali jako první, když se prosadil Ryan Pulock v přesilové hře střelou z levého kruhu. Tampa Bay vyrovnala na začátku druhé třetiny z dorážky Victora Hedmana, který je s osmi trefami nejlepší v letošním play-off mezi obránci. V polovině utkání otočil stav Carter Verhaeghe, ale jeho gól rozhodčí po trenérské výzvě kvůli ofsajdu odvolali.

Hokejisté Dallasu otočili duel s Vegas a po 20 letech si zahrají finále o Stanley Cup

Číst článek

Další branka padla až v 93. minutě, ve které skvěle sehráli přečíslení dva na jednoho Anders Lee a Eberle. Před brejkem obránce Tampy Bay Kevin Shattenkirk netrefil po vyhraném vhazování v útočném pásmu čistě puk. „Hvězdy jim byly při té střele nakloněny. I my jsme měli šance, ale nevyužili jsme je,“ uvedl kouč poražených Jon Cooper.

Islanders zatrnulo zejména v 84. minutě, kdy měl po Palátově střele odkrytou branku Nikita Kučerov, ale puk zastavila branková konstrukce. Na přelomu třetí třetiny a prodloužení hrála Tampa Bay i čtyřminutovou přesilovou hru.

„Zažili jsme několik horkých chvilek v našem obranném pásmu, zejména v prodloužení. Zlomili jsme hůl, párkrát jsme zazmatkovali, ale ustáli jsme to. Trpělivě jsme čekali na šanci a ta přišla. Seběhlo se to hodně rychle a Leesy (Lee) sehrál celou akci skvěle. Dokonale využil jejich zaváhání, založil protiútok a skvěle mi předložil puk ke střele,“ řekl autor vítězného gólu Eberle.

Varlamov hvězdou

První hvězdou zápasu byl vyhlášen Semjon Varlamov, který zneškodnil 36 střel. Ruský gólman zaujal i pobavil dvěma netypickými situacemi. Jeho spoluhráč Johnny Boychuk zlomil při blokování střely nůž na brusli a ruský gólman ho roztlačil, aby se po jedné noze dostal na střídačku. Po vítězném gólu sprintoval Varlamov za slavícími spoluhráči, od červené čáry skočil plavmo a doklouzal k mantinelu.

„V sázce byla naše sezona. Když jsme dali gól, cítil jsem v daný okamžik spoustu emocí. Byl jsem nadšený a šťastný, že máme stále šanci a že pokračujeme v play-off, proto jsem skočil,“ řekl Varlamov.

Tampa Bay, která nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče v play-off Braydena Pointa, prohrála v letošní vyřazovací části v prodloužení poprvé. Před zápasem měla bilanci 5:0 včetně úspěšného maratonu s Columbusem, který rozhodla až ve 151. minutě.

„Bylo to o jedné akci. Teď je to těžké, ale takový je hokej. Důležité bude, jak na to zareagujeme. Tyhle situace vás prověří a definují jako tým,“ prohlásil Hedman. „Ale nemám o nás strach. Vím, jak mužstvo bojuje s překážkami a v play-off se často stává, že jste chvíli nahoře a pak zase dole. Ve finále je jedno, zda jste vyhráli nebo prohráli, musíte se soustředit a připravit na další zápas. To je nejlepší možný přístup,“ dodal.

Semifinále play-off NHL:

Východní konference - 5. zápas:
Tampa Bay - New York Islanders 1:2 v prodl. (stav série: 3:2)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme