Z Moskvy do Hodonína. Kempný s Vránou převzali Stanley Cup od Ovečkina a ukážou ho fanouškům doma

Ještě o víkendu byl na fotbalovém mistrovství světa v Rusku, teď už je ale v Česku. Ptáte se kdo? Slavný Stanley Cup, pohár pro vítěze hokejové NHL, který letos zvedli nad hlavu hráči Washingtonu. Skoro šestnáct kilogramů vážící trofej si od úterý budou užívat čeští hokejisté Jakub Vrána a Michal Kempný. Štafetu oslav převzali přímo od svého kapitána Alexandra Ovečkina, který pohár ukázal fanouškům v Moskvě na fotbalovém mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva (Aktualizováno: 18:50 9. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusko sice v těchto dnech žije fotbalem, hokejistu Alexandra Ovečkina přesto vítaly v Moskvě nadšené tisícové davy.

Ruský hokejový útočník ukázal Stanley Cup mimo jiné i divákům ve fotbalové fan zóně na Vrabčích horách. Potom, co si s pohárem náležitě užil, předal Stanley Cup strážcům. Ti ho pak letecky přepravili do Česka, kde si ho převezme Michal Kempný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kempný s Vránou ukážou Stanley Cup českým fanouškům

„Uvidíme se za rok, hezky se vyspi. Budeš mi chybět,“ symbolicky se Ovečkin rozloučil s pohárem a pro českého obránce, který ho po něm převezme, poslal na dálku přes twitter Washington Capitals i jeden osobní vzkaz: „Tohle je pro tebe. Bav se, je to neskutečné. Užij si to, brácho.“

Užívat si Stanley Cup společně s fanoušky bude Michal Kempný už v úterý od 12 hodin na zimním stadionu v rodném Hodoníně, od 17 hodin pak v hokejové aréně v Brně, kde strávil podstatnou část kariéry.

‚Budoucnost je velká.‘ Hertl dostal v San José novou smlouvu a vyhlíží další Čechy

Číst článek

Po Kempném převezme pohár útočník Jakub Vrána, který bude ve středu slavit v pražských Letňanech, kde hokejově vyrůstal. Pohár ukáže fanouškům ve zdejší hokejové aréně i v nedalekém obchodním centru. Kromě toho chce Vrána vzít slavnou trofej i na jedno trochu netradiční místo.

„Přemýšlel jsem o hodně místech. Možná ho vezmu na hřbitov, protože mi během sezony umřela babička. Mám pár míst a ještě uvidím,“ dodává Jakub Vrána.

V Česku je Stanley Cup po třech letech. Naposledy ho přivezl obránce Michal Rozsíval, který NHL vyhrál v dresu Chicaga v roce 2015.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme