Tampa prolomila sérii porážek s Devils. 'Bylo nám jedno, koho dostaneme,' říká hvězda zápasu Palát

Velkou část sezony byl zraněný, do play off ale naskočil jako blesk. Ondřej Palát proti New Jersey první gól dal, na další dva přihrál. "Jestli budeme hrát tvrdě, vyhrajeme i druhý zápas," věří český útočník.

Tampa/Florida Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Myslím, že jsme měli dobrý start. Hned jsme dali dva góly a dobře jsme forčekovali. Ve druhé třetině jsme hodně ztráceli puky na modrých čarách, ale třetí třetina byla zase dobrá,“ řekl v rozhovoru pro Český rozhlas Ondřej Palát.

Česká show v NHL. Krejčí s Pastrňákem byli u pěti gólů Bostonu, v Tampě zářil Palát

Číst článek

Byl to i dobrý zápas z vašeho pohledu, byla tam dobrá spolupráce s Tylerem Johnsonem. Dá se říct, že jste dobře načasovali formu?
Hráli jsme proti jejich nejlepší lajně, proti Hallovi. Tak jsme se snažili, abychom měli dobrý forčeking a byli jsme na správné straně ledu. Myslím, že se to povedlo, jen ve druhé třetině jsem mu to nahrál a dal z toho gól, to byla moje chyba.

Svůj gól jste viděl jak?
Oba góly byly podobné, můj i Johnsonův. Uvolnili jsme se z rohu, „Johnny“ mi dal krásnou nahrávku a já jsem jen vystřelil a měl štěstí, že mi to prošlo.

Druhou polovinu sezony jste byl zraněný, už se cítíte dobře?
Cítím se v pohodě. Měl jsem deset zápasů, abych se dostal do zápasového tempa. Musím říct, že play-off je ještě trošku o něčem jiném, ale cítil jsem se dobře.

Byla ta „jiná hra“ v play-off znát už v prvním zápase?
Určitě. Bylo to rychlejší, nasazení bylo velké, takže ano. Ale je super, že jsme první zápas zvládli.

Hrajete s New Jersey, se kterým jste v sezoně třikrát prohráli. Vadilo vám, když jste se to dozvěděli?
Ani ne. Bylo nám jedno, jestli dostaneme Toronto, nebo New Jersey. V NHL je každý tým kvalitní a musíte si dávat pozor na nejlepší hráče.

Co bude v té sérii nejdůležitější?
Musíme hrát jako dnes v první třetině. Napadat je, střílet a k ničemu je nepustit. Jestli budeme hrát tvrdě, vyhrajeme i druhý zápas.

jkn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme