Hokejisté Tampy ovládli základní část NHL. Kučerov nasbíral 128 bodů

Tričko tam většinou propotíte na ulici během chvíle. Je tam teplo celoročně. Přitom je to místo, kde se v této sezoně nejlepší ligy světa - NHL - hrál ten nejlepší hokej. A není to jen počasí, které vám v Tampě nemusí k hokeji úplně sedět.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Tampy Bay

Hokejisté Tampy Bay | Foto: Winslow Townson | Zdroj: Reuters

Přímo na ulici balí Kubánci doutníky a přes silnici jsou na šňůře pověšené podprsenky. Z historického centra Tampy je to ale starou dřevěnou tramvaji pár minut k Amalie Areně, kde v základní část dominovala Tampa. Jejích 62 výher je vyrovnání rekordu historie NHL. A s tím spojená velká očekávání do play-off.

„Asi největší favoriti jsou momentálně Tampa, mají fantastickou sezonu. V tom play-off je to úplně jiný hokej. Oni ale mají zkušenosti a za mě patří k favoritům. Tipuji finále Tampa – San Jose,“ odhaduje bývalý hokejista New Jersey Patrik Eliáš pro Radiožurnál. 

Tampa Bay vyrovnala 62. výhrou rekord NHL. Za Boston si Pastrňák s Krejčím připsali po dvou bodech

Číst článek

Toho doplňuje teprve 31letý hokejový důchodce Ondřej Pavelec: „Já tipuji Winnipeg a Tampa finále.“ 

A ve sledování NHL pokračuje znovu Eliáš: „Je to zajímavé, protože občas třeba Minnesotu vůbec nesleduji. Nezaujali mě herně. Naopak Edmonton díky Connoru McDavidovi a Leonu Draisaitlovi jsou zajímaví. Toronto zase díky Mitchellu Marnerovi a Austonu Matthewsovi. Občas sleduji ty týmy díky jednotlivým hráčům. U Tampy se vždy těším, kolik dají gólů. Mám své favority, ale sleduji všechny výsledky.“

Základní část, která o tomto víkendu skončila, nabídla za poslední roky hodně bodů od hráčů, kteří byli v čele kanadského bodování. Nejproduktivnějším Čechem byl s 81 body David Pastrňák z Bostonu. Celkově jasně vyhrál útočník Tampy Nikita Kučerov - 128 bodů, nejvíc v lize od roku 1996, kdy vyhrál Mario Lemieux - tehdy se 161 body.

Tampa Bay má jasnou Prezidentskou trofej, Pastrňák se chystá na návrat

Číst článek

„Ten hokej se za poslední poslední dva roky nějak nezměnil. Letos prostě padá více gólů. Nevím, jestli to je tím, že gólmani změnili výstroj, nebo tím, že ti kluci jsou zase o něco šikovnější. My jako fanoušci jsme za to rádi,“ libuje si Eliáš v ofenzivním pojetí. Čím by to mohlo být, vysvětluje zase brankář - Ondřej Pavelec.

„Mě to z pohledu gólmana moc nebaví. Já mám radši ty vyrovnanější zápasy, než aby padalo třeba 15 gólů. Čím to je? Ta NHL dělá hodně proto, aby padalo hodně gólů. Zmenšovali vestu, jsou zmenšené kalhoty,“ říká Ondřej Pavelec. Základní část NHL skončila, play-off začne v polovině týdne.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme