Velká výměna v NHL. Arizona získala z New Jersey nejlepšího hokejistu předminulé sezony Halla

Nejužitečnější hráč NHL sezony 2017/18 Taylor Hall mění po více než třech letech působiště. Osmadvacetiletý kanadský útočník posílil Arizonu Coyotes, která pošle do New Jersey dva výběry v draftu a tři mladé hráče.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Taylor Hall v dresu New Jersey Devils

Útočník Taylor Hall v dresu New Jersey Devils | Foto: Jeffrey T. Barnes | Zdroj: ČTK/AP/

Vedení Devils sáhlo k výměně svého hvězdného hráče poté, co se s ním marně snažilo dohodnout na nové víceleté smlouvě. Držitel Hart Trophy z roku 2018 je aktuálně v poslední sezoně sedmiletého kontraktu na 42 milionů dolarů.

Huberdeau s Acciarim zařídili vítězství Floridy nad Ottawou. Češi vyšli v NHL naprázdno

Číst článek

V Arizoně si od Halla slibují, že týmu pomůže k první účasti v play-off od roku 2012. Coyotes aktuálně vedou vyrovnanou tabulku Pacifické divize, New Jersey je naopak nejhorší v Metropolitní divizi. „Jsme nadšení, že k nám Taylor přišel a můžeme pokračovat v misi přivést do Arizony Stanley Cup,“ uvedl generální manažer klubu z města Glendale John Chayka.

Velký mládežnický talent Hall byl v roce 2010 jedničkou draftu a prvních šest let v NHL strávil v Edmontonu. V létě 2016 byl vyměněn do New Jersey a o dva roky později jako první hráč Devils v historii získal cenu pro nejlepšího hráče soutěže. Tehdy měl za sebou nejproduktivnější sezonu s 93 body a dovedl New Jersey poprvé od roku 2012 do play-off. Sám si tehdy zahrál svých jediných pět zápasů ve vyřazovacích bojích NHL.

V základní části dvojnásobný mistr světa Hall nastoupil k 592 zápasům, v nichž nasbíral 536 bodů (208+328).

Společně s ním jde do Arizony centr Blake Speer, opačným směrem míří talentovaní útočníci Nick Merkley a Nate Schnarr, obránce Kevin Bahl a výběr v prvním kole draftu 2020 a ve třetím kole 2021, který se může za splnění určitých podmínek změnit až na první.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme