Hanzal si dá sendvič, Mrázek jde ke kamarádům. Díkuvzdání v USA přeruší i NHL, Čechy moc nevzrušuje

Ve Spojených státech se tento čtvrtek nepracuje a na stole je velký krocan. To je symbol Dne díkuvzdání, který ale zasahuje i do sportu. Jen české hokejisty nechává poměrně klidnými.

Dallas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Martin Hanzal v kabině Dallasu Stars

Hokejista Martin Hanzal v kabině Dallasu Stars | Foto: František Kuna

„Pro hodně Američanů je to víc než Vánoce,“ říká hokejový brankář Petr Mrázek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hanzal si dá sendvič, Mrázek jde ke kamarádům. Díkuvzdání v USA přeruší i NHL, Čechy moc nevzrušuje

V Severní Karolíně dominuje tenhle svátek vysílání i na čistě sportovní stanici. Její moderátor si libuje nad skvělým tipem od posluchače, a to jen chvíli poté, co ještě rozebíral, jestli se mají během Dne díkuvzdání hrát zápasy v amerických soutěžích.

„Abych řekl pravdu, s Detroitem jsme na ten den vždycky odjížděli na trip. Myslím, že tady bude ten den klidný, všichni budou doma a budou jíst tu kačenu nebo co to mají. Krocana!“ vybavil si Mrázek až s pomocí reportéra Radiožurnálu, co že to Američani jedí.

„Kluci budou asi s rodinami. Já tady mám kamaráda se synem, který odjíždí, a přítelkyně taky odjíždí do Prahy,“ říká český brankář a dodává, že sám si krocana dělat nebude a půjde ke kamarádům, kde třeba tradiční pokrm bude.

Filip Chytil skóroval už v pátém utkání v řadě, Pavel Zacha dal dva góly Montrealu

Číst článek

Jestli ale někde krocan nebude, bude to jistě v jedné české rodině v Dallasu. A hokejista Martin Hanzal možná ani neví, že bude jako Donald Trump. Jedna z tradic je totiž taková, že americký prezident krocana naopak symbolicky ušetří stejně jako, spíš nevědomky, Hanzal.

„Já chodím vždycky na sendvič. My jsme Češi a neděláme to,“ říká Martin Hanzal.

Během Dne díkuvzdání se v NHL nebude hrát ani jeden zápas, a tak sportovní rádio může místo hokeje vesele rozebírat s posluchači třeba nádivku do krocana.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme