Fanynka v NHL rozpoznala přes plexisklo nádor na krku, upozornila na něj zprávou na mobilu

Vancouver zvítězil v nočním duelu na ledě Seattlu 5:2, o hokej ale šlo v novoročním utkání NHL až v poslední řadě. Ústředním tématem zápasu byl totiž příběh domácí fanynky Nadii Popoviciové. Dvaadvacetiletá studentka v říjnu zachránila zprávou na mobilu život členu realizačního týmu soupeře Brianu Hamiltonovi. Ten jí teď i díky pomoci sociálních sítí mohl osobně poděkovat.

Vancouver Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brian Hamilton v komunikaci s Nadiou Popovicovou během novoročního utkání Seattlu s Vancouverem

Brian Hamilton v komunikaci s Nadiou Popovicovou během novoročního utkání Seattlu s Vancouverem | Foto: AP/Ted S. Warren, TW | Zdroj: ČTK

Nový tým NHL Seattle Kraken hrál 23. října proti Vancouveru svůj první domácí soutěžní zápas. Nechyběla na něm ani budoucí studentka medicíny Nadia Popoviciová, která si v průběhu utkání všimla na krku Briana Hamiltona neobvyklého znaménka a skrz plexisklo mu ukázala na mobilu varovnou zprávu.

„Není zrovna příjemné, když vám někdo velkým fontem na mobilu vzkáže, že to znaménko na krku je rakovina. Navíc nechápu, jak si toho mohla všimnout – měl jsem bundu a znaménko nebylo nijak velké, vůbec jsem o něm nevěděl,“ citovala Hamiltona stanice TSN.

Popoviciové pomohla k diagnóze dobrovolnická práce v nemocnicích, kde strávila nějaký čas i na onkologickém oddělení. „Zahlédla jsem znaménko na jeho krku a řekla si: páni, to je úplně ukázkový případ melanomu,“ popsala Popoviciová.

Podle Hamiltona se díky včasnému zachycení nerozšířil nádor hlouběji do kůže a doktoři mu ho mohli plně odstranit. Před dalším vzájemným utkáním Vancouveru se Seattlem se tak rozhodl za pomoci sociálních sítí najít svou zachránkyni a poděkovat jí. To se povedlo během pár hodin a oba se před utkáním na Nový rok setkali.

„Tohle je její příběh. Mám rodinu, úžasnou dceru, a díky ní tu s nimi stále budu. Zachránila mi život,“ děkoval Popoviciové.

Během přestávky novoročního utkání jí aplaudovala i celá hala. Týmy Seattlu a Vancouver se navíc spojily a jako poděkování věnovaly Popoviciové stipendium v hodnotě deseti tisíc dolarů.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme