Vaněček vychytal Washingtonu výhru v přestřelce s Vancouverem, Voráček střídal kvůli zranění

Hokejový brankář Vítek Vaněček zastavil v NHL na ledě Vancouveru 23 střel, dovedl Washington k výhře 4:3 v prodloužení a připsal si čtvrtý vítězný start v řadě. Útočník Columbusu Jakub Voráček nedohrál zápas po nešetrném zákroku útočníka Minnesoty Marcuse Foligna kolenem na koleno.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítek Vaněček v dresu Washingtonu.

Vítek Vaněček v dresu Washingtonu. | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

Vaněček odolával dvě třetiny, ve kterých kryl všech 17 pokusů domácích, a také díky jeho zákrokům vedl Washington od sedmé minuty 2:0. Oba góly vstřelil Jevgenij Kuzněcov.

Ve druhém případě doklepl puk z brankové čáry a zřejmě tím připravil Alexandra Ovečkina o 767. trefu v NHL, kterou by se osamostatnil v historickém pořadí na třetím místě, které mu aktuálně patří společně s Jaromírem Jágrem.

Na začátku poslední třetiny ale Vaněček nezareagoval na střelu Quinna Hughese od modré čáry a poté jej dvakrát překonal Bo Horvat. Útočník Vancouveru vyrovnal v přesilové hře střelou z mezikruží a o sto sekund později se prosadil z dorážky.

Washington kontroval opět Kuzněcovem, který zkompletoval hattrick v početní převaze z dorážky Ovečkinovy střely. Prodloužení rozhodl z přečíslení Lars Eller.

Sestřih utkání Vancouver - Washington

Voráček rozjízděl v poslední minutě při hře bez gólmana akci, ale Foligno jej srazil v oblasti červené čáry nekompromisně k ledu. Český hráč se na ledě svíjel bolestí, ale odkulhal po svých do kabiny a později se ještě vrátil na střídačku.

Do hry už ale nezasáhl a klub po zápase jeho zdravotní stav neupřesnil. Rozhodčí neposoudili střet k velké nelibosti lavičky Columbusu jako nedovolený a nevylučovali.

I bez Voráčka ale Columbus zápas otočil a vyhrál nad Minnesotou 3:2 po nájezdech. O vyrovnání se zasloužil 32 sekund před koncem třetí třetiny ránou od modré čáry Zach Werenski a v rozstřelu se prosadil jako jediný Jegor Činachov, který skóroval i v základní hrací době. Hlavní hrdinou byl ale gólman Elvis Merzlikins, který kryl 36 střel a všechny tři nájezdy.

Výsledky NHL

Pittsburgh - Vegas 5:2, NY Islanders - Winnipeg 5:2, Columbus - Minnesota 3:2 po sam. nájezdech, Vancouver - Washington 3:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme