Chci se dostat dál než do prvního kola play-off, říká Gudas po úspěšném vstupu Philadelphie do sezony

Někdo míří do Las Vegas za hazardem, hokejisté Philadelphie Flyers tam jezdí pro body. Stejně jako v minulé sezóně NHL i tentokrát, v úvodním zápasu sezony, vyhráli na ledě Golden Knights o tři góly.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radko Gudas během utkání proti Vegas Golden Knights.

Radko Gudas během utkání proti Vegas Golden Knights. | Foto: John Locher | Zdroj: ČTK/AP

„Podle mě je dobré, že tady netrávíme dost času. Byli jsme tady den před zápasem, takže jsme neměli čas na žádné kraviny. Myslím, že na první zápas to bylo dobré, přebruslili jsme je, což podle mě nikdo nečekal. Po týmové stránce se nám zápas velice povedl,“ přiznal pro Radiožurnál hokejista Philadelphie Jakub Voráček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chci se dostat dál než do prvního kola play-off, říká Gudas po úspěšném vstupu Philadelphie do sezony

Flyers na ledě posledního finalisty Stanley Cupu Las Vegas vyhráli i díky dvěma asistencím českého útočníka 5:2. Kromě Voráčka pomohl týmu i obránce Radko Gudas.

„Přiostřilo se to, před koncem to bylo 5:2 a asi věděli, že to nedokážou dotáhnout. Myslím, že se nám to snažili znepříjemnit, bylo tam pár srážek a potyček, ale nikdo za mnou nepřijel, že by se chtěl vyloženě prát. Ale když tam strkali naše mladé, tak jsme to zkoušeli vyhecovat, jestli se někdo nechce prát, ale nakonec nic nebylo,“ prohlásil možná i s trochou lítosti v hlase Gudas.

Pastrňák s Vránou si připsali první góly sezony, obránci Šulák a Hronek za sebou mají debut v NHL

Číst článek

V Las Vegas, které hostilo v minulosti třeba boxerský souboj mezi Američanem Mayweatherem a Filipíncem Pacquiaem, se tentokrát neporval. Místo toho si v prvním zápase nové sezony připsal jednu asistenci.

„Chci hrát lépe než loni, chci být důležitější pro tým a chci se dostat dál než do prvního kola play-off. Chci hrát pro tým a nějaké osobní statistiky jsou vedlejší,“ tvrdí Radko Gudas, který za šest sezon v NHL s Tampou ani s Philadelphii nikdy nedokázal přejít přes první kolo play-off.

„Vždycky se zdržuju komentářů o tom, jaká jsou očekávání, a jdu zápas od zápasu. Máme jeden za sebou, zvládli jsme ho, hráli jsme ho výborně, ale máme jich před sebou dalších 81. Sezona je dlouhá, určitě přijdou zápasy, kdy nebudeme hrát dobře, ale tam je důležité, abychom z toho i tak uhráli nějaké body. Tým máme dobrý, tak uvidíme,“ doplnil Jakub Voráček, který byl v minulé sezóně NHL nejproduktivnějším Čechem.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme