Vegas v NHL rozstřílelo Vejmelkovu Arizonu 7:1, Vladař pomohl vychytanými nájezdy k výhře Calgary

Hokejový gólman Daniel Vladař dovedl Calgary v NHL k výhře na ledě Anaheimu 4:3 po nájezdech, když zastavil 31 střel a v rozstřelu oba pokusy domácích. Karel Vejmelka nenavázal na minulý zápas, ve kterém si připsal první nulu v soutěži, a v pátečním programu naopak pustil nejvíce gólů v kariéře NHL. Trebíčský rodák vytahoval puk z branky sedmkrát z 32 střel při domácí prohře Arizony 1:7 s Vegas.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Vladař zasahuje v zápase proti Anaheimu

Daniel Vladař zasahuje v zápase proti Anaheimu | Foto: Richard Mackson | Zdroj: Reuters

Vladař vychytal v posledních dvou zápasech proti Bostonu a Ottawě čisté konto. Jeho neprůstřelnost se zastavila na 140 minutách a 54 sekundách, když ho z dorážky překonal na začátku druhé třetiny Sonny Milano.

Kubalík ukončil gólový půst a pomohl Chicagu k výhře, střelecky se v NHL prosadil i Palát

Číst článek

Calgary rychlo otočilo na 3:1, o obrat se svými trefami zasloužili Blake Coleman, Elias Lindholm a Sean Monahan. Anaheim ale na přelomu druhé a třetí třetiny vyrovnal. Zblízka se prosadil Rickard Rakell a přesilovou hru využil Vinni Lettieri.

Skóre se poté neměnilo a zápas dospěl až do rozstřelu, který trval jen dvě kola. Vladař zneškodnil oba pokusy domácích, zatímco Johnny Gaudreau a Matthew Tkachuk nájezdy proměnili.

Vejmelka zneškodnil v posledních dvou zápasech 83 z 84 střel a připsal si první dvě výhry v soutěži, ale tentokrát nenapravil chyby v obraně, která často propadala, a Vegas nekompromisně trestalo.

Skóre otevřel v sedmé minutě hostující útočník Jonathan Marchessault z přečíslení dva na jednoho. Ze stejné herní situace Arizona vzápětí vyrovnala díky Travisi Boydovi, ale to bylo z její strany vše.

Ještě v první třetině využil přesilovou hru Max Pacioretty a další čtyři zásahy vměstnalo Vegas mezi 28. až 36. minutu. Nejdříve v oslabení zvýšil z brejku dva jednoho Chandler Stephenson, ze sólového úniku přidal čtvrtý gól týmu Pacioretty. Následně se prosadili z rychlých protiútoků střelami nad lapačku Vejmelky z levého kruhu Michael Amadio a opačné strany Jevgenij Dadonov. Poslední slovo měl v 58. minutě z dalšího přečíslení Nicolas Roy.

Sestřih zápasu Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights

Výsledky NHL

NY Rangers - San Jose 1:0, Winnipeg - New Jersey 8:4, Arizona - Vegas 1:7, Anaheim - Calgary 3:4 po sam. nájezdech, Seattle - Edmonton 4:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme