Brankář Vejmelka vydržel v bráně proti Seattlu jen minutu, Pastrňák gólem mírnil prohru Bostonu

Hokejový gólman Karel Vejmelka inkasoval v NHL z obou střel a byl už po 59 sekundách hry střídán, přesto Arizona zápas se Seattlem otočila a připsala si po výsledku 5:4 první výhru v sezoně. Vítek Vaněček podržel Washington třiceti zákroky a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu při prohře 1:2 s Philadelphií. Gól Davida Pastrňáka nestačil Bostonu, který podlehl v Torontu 2:5.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Arizony Karel Vejmelka

Brankář Arizony Karel Vejmelka | Foto: Timothy T. Ludwig | Zdroj: Reuters

Vejmelka pustil v souboji s nováčkem osutěže první gól po patnácti sekundách, když Jordan Eberle získal za brankou puk, vybruslil si do střelecké pozice a bekhendem překonal českého gólmana. V dalším střídání se prosadil Yanni Gourde z levého kruhu.

Arizona po změně brankářů otočila na 4:3, ale Seattle trefou kapitána Marka Giordana vyrovnal v čase 58:42. Stejně jako úvod byl divoký i závěr a o třináct sekund později strhl Lawson Crouse svou druhou trefou v zápasech výhru na stranu Coyotes.

Sestřih utkání Arizona Coyotes - Seattle Kraken

Vaněček v zápase s Philadephií inkasoval oba góly ve druhé třetině v rozmezí pěti minut. Poprvé jej překonal Derick Brassard střelou z levého kruhu, z dorážky zvýšil Sean Couturier. Washington vstřelil zásluhou Bretta Leasona kontaktní gól ve 47. minutě, ale skóre se už poté nezměnilo.

Boston proti Torontu otevřel skóre gólem Taylora Halla, ale poté se na druhé straně trefili dvakrát John Tavares i Auston Matthews a otočili na 4:1. Pastrňák, který v předchozích čtyřech zápasech nebodoval, snížil ve 49. minutě v přesilové hře střelou z levého kruhu bez přípravy. Poslední slovo měl ale Mitchell Marner, který při hře hostů bez gólmana zpečetil výhru a se čtyřmi body (1+3) byl zvolen hlavní hvězdou zápasu.

Pastrňák snižoval na 2:4

Už v dříveji hraném zápase pomohl Ondřej Palát gólem a dvěma asistencemi k výhře Tampy Bay nad Ottawou 5:3. Prosadil se také další český hráč v dresu Lighting Jan Rutta, který vstřelil svou první branku v sezoně.

Výsledky NHL

Arizona - Seattle 5:4, Calgary - NY Rangers 6:0, Winnipeg - NY Islanders 0:2, Buffalo - Detroit 3:4 v prodl., Columbus - Colorado 4:2, Montreal - Vegas 2:5, Ottawa - Tampa Bay 3:5, Florida - Carolina 5:2, Pittsburgh - Minnesota 4:5 po sam. nájezdech, Washington - Philadelphia 1:2, Toronto - Boston 5:2. San Jose - New Jersey 2:3 po prodloužení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme