Vejmelka a Hertl se stali v NHL prvními hvězdami zápasu, Zadina gólem pomohl Detroitu k výhře

Hokejový útočník Tomáš Hertl se podílel v NHL gólem a asistencí na obratu San Jose v utkání s Winnipegem z 0:2 na konečných 4:3 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal při svém debutu v zámořské lize i Karel Vejmelka. Český gólman zastavil v Buffalu 32 střel a inkasoval za 65 minut hry jen jednou, ale s Arizonou prohrál 1:2 po nájezdech.

Aktualizováno New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Arizony Karel Vejmelka

Brankář Arizony Karel Vejmelka | Foto: Timothy T. Ludwig | Zdroj: Reuters

Další dva čeští hráči Filip Zadina a Vítek Vaněček byli zvoleni v sobotním programu NHL třetí hvězdou utkání. Zadina vstřelil i s přispěním asistence Filipa Hronka rozdílový gól při výhře Detroitu 3:1 nad Vancouverem. Brankář Vaněček si připsal 22 zásahů a až do 45. minuty odolával střelám Tampy Bay, ale nakonec s Washingtonem podlehl obhájcům Stanleyova poháru 1:2 v prodloužení.

Je to pro mě strašná pocta, těší se Palát na olympiádu. Českému utočníkovi se v nové sezoně NHL daří

Číst článek

Brankář Arizony Vejmelka v zápase s Buffalem nestačil v základní hrací době jen na vyrovnávací přesilovkovou dorážku Codyho Eakina, který na začátku 22. minuty vyrovnal na 1:1. Hosté vedli od 14. minuty zásluhou Andrewa Ladda.

„Snažil jsem se nepřipouštět si nervozitu, ale byl to můj první zápas v NHL a trošku jsem ji samozřejmě cítil. Ale po několika střelách a s každou minutou zápasu se to zlepšovalo,“ řekl Vejmelka, který podepsal s Arizonou v květnu jako volný hráč roční dvoucestnou smlouvu a vydal se bojovat o NHL z Komety Brno. V přípravném kempu se prosadil do prvního týmu na úkor dalšího českého gólmana Josefa Kořenáře.

Další gól nepadl, vítěze nepřineslo ani prodloužení. Až v nájezdech Vejmelku překonali Tage Thompson a Arttu Ruotsalainen, zatímco ze spoluhráčů českého gólmana se prosadil jen Nick Schmaltz.

Góly Hertla a Zadiny

San Jose prohrávalo ve 22. minutě s Winnipegem 0:2, ale ještě ve druhé třetině vyrovnalo a na začátku poslední části odskočilo po akcích Hertla na 4:2. Český útočník nejdříve vstřelil třetí gól týmu v přesilové hře z dorážky a po jeho průniku se o chvíli později prosadil Rudolfs Balcers.

Gól Tomáše Hertla proti Winnipegu

Zadina dal za Detroit první gól sezony ve 27. minutě v přesilové hře, když se trefil z pravého kruhu střelou bez přípravy k bližší tyči a zlomil nerozhodný stav 1:1. Kolem českého útočníka se také strhla potyčka poté, co schytal úder do hlavy od hostujícího Conora Garlanda.

Hlavní postavou utkání se nakonec stal brankář Detroitu Thomas Greiss, jenž chytil ve třetí třetině všech 23 střel a celkově si připsal čtyřicet zákroků.

Faul na Zadinu a následná potyčka 

Výsledky NHL

Colorado - St. Louis 3:5, Nashville - Carolina 2:3, Boston - Dallas 3:1, Columbus - Seattle 2:1 v prodl., Toronto - Ottawa 3:1, Montreal - NY Rangers 1:3, Detroit - Vancouver 3:1, Florida - NY Islanders 5:1, Pittsburgh - Chicago 5:2, Washington - Tampa Bay 1:2 v prodl., Buffalo - Arizona 2:1 po sam. nájezdech, San Jose - Winnipeg 4:3, Edmonton - Calgary 5:2, Los Angeles - Minnesota 2:3.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme