Brankář Vaněček pomohl k šestnácté výhře New Jersey, jeho tým je v čele NHL. Detroit opět prohrál

Brankář Vítek Vaněček 35 zákroky vychytal výhru hokejistů New Jersey 5:3 nad newyorskými Rangers a pomohl týmu Devils do čela NHL. Jednu branku poražených připravil Filip Chytil. Do statistik se zapsal v pondělním programu také Dominik Kubalík, jehož asistence neodvrátila prohru Detroitu 2:4 s Torontem.

New York (Aktualizováno: 10:36 29. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dougie Hamilton, s číslem 7 na dresu, z New Jersey sebral puk soupeři Adamu Foxovi (číslo 23) během třetí třetiny

Dougie Hamilton, s číslem 7 na dresu, z New Jersey sebral puk soupeři Adamu Foxovi (číslo 23) během třetí třetiny | Foto: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Devils mimo svoji arénu vyhráli podesáté za sebou a z posledních 17 zápasů prohráli jediný. „Je pěkné, že se nám daří, ale zdaleka nejsme u konce. Čeká nás ještě spousta hokeje. Těší nás povedený start, ale zatím nejsme ani v polovině. Snažíme se stále zlepšovat a posouvat se dopředu, to je náš cíl,“ řekl kapitán Nico Hischier.

Vaněček měl na úspěchu v newyorské Madison Square Garden velký podíl. Český gólman sice inkasoval dva góly v úvodních třech minutách, poté ale branku „zavřel“ a překonal ho až ve třetí části Vincent Trocheck. Jeho kontaktní trefa ale obrat nenastartovala.

Už po 80 sekundách zápasu se do statistik zapsal Chytil, jenž v protiútoku dvou proti jednomu našel Artěmije Panarina. Ruský střelec nedal přesouvajícímu se Vaněčkovi šanci a poslal Rangers do vedení.

V čase 3:01 zvýšil Mika Zibanejad, New Jersey ale ještě v první třetině srovnalo a před polovinou zápasu otočilo na 4:2. Dvěma góly se na výhře podílel Jegor Šarangovič, Slovák Tomáš Tatar zaznamenal branku a asistenci.

Kubalík se v duelu Detroitu s Torontem podílel na první brance utkání. Český útočník byl na začátku akce, kterou zakončil Moritz Seider, a připsal si 21. bod v sezoně. Detroit vedení neudržel a prohrál po čtyřech zápasech. Toronto uspělo počtvrté za sebou.

Vítěznou trefu vstřelil v úvodu druhé třetiny Mitchell Marner, jenž protáhl svoji bodovou sérii už na 17 zápasů. Jedno jediné utkání schází pětadvacetiletému Kanaďanovi k vyrovnání nejdelší bodové šňůry v klubové historii. "Je to pěkná věc, ale bez pomoci týmu bych na ni nikdy nemohl dosáhnout," řekl Marner.

První místo v Centrální divizi si výhrou 4:1 nad St. Louis upevnil Dallas. Stars s Radkem Faksou v sestavě rozhodli zápas ve třetí třetině, kterou vyhráli 3:1. První dvoubodový zápas v kariéře odehrál devatenáctiletý útočník Dallasu Wyatt Johnston,

Skvělý obrat na ledě Buffala předvedli hokejisté Tampy Bay. Když v 55. minutě zvýšil domácí Jeff Skinner na 5:3, zdálo se, že je rozhodnuto. Závěr zápasu ale patřil kapitánovi Lightning Stevenu Stamkosovi. Nejprve snížil na 4:5 a po vyrovnání Brandona Hagela v prodloužení rozhodl o výhře Lightning. Dvaatřicetiletému Kanaďanovi shází již pouze dva body k dosažení hranice 1000 bodů v dresu Tampy.

Závěr se povedl také Edmontonu. Zápas s Floridou domácím zachránil Evan Bouchard, jenž v čase 59:55 prostřelil brankáře Spencera Knighta a srovnal na 3:3. Po 22 sekundách prodloužení dokonal obrat Leon Draisaitl. Obránce Floridy Radko Gudas nebodoval.

Bez zraněného Jakuba Voráčka se opět museli obejít hokejisté Columbusu, kteří v souboji nejlepšího týmu Západní konference s nejhorším celkem Východní konference obrali o bod Vegas. Golden Knights ztratili dvougólové vedení, nakonec ale zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech.

Výsledky NHL

Buffalo - Tampa Bay 5:6 v prodl., Columbus - Vegas 2:3 po sam. nájezdech, Detroit - Toronto 2:4, Edmonton - Florida 4:3 v prodl., NY Rangers - New Jersey 3:5, St. Louis - Dallas 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme