Vladař vychytal své druhé vítězství v NHL, Pastrňák, Krejčí a Zbořil sbírali asistence

Česká brankář Daniel Vladař se dočkal druhého vítězství v NHL. Proti Buffalu pomohl Bostonu 25 zákroky k vítězství 3:2. Jakub Zbořil a Davidové Krejčí a Pastrňák si připsali v dresu Bruins po jedné asistenci.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladař si proti Buffalu připsal druhý start v NHL a i napodruhé dovedl svůj tým k vítězství. Úvod zápasu se mu ale nepovedl, když špatně rozehrál, což vedlo k úvodní trefě Reinharta. 

Hertl si připsal desátý gól v sezoně, jeho trefa ale prohru na ledě Arizony neodvrátila

Číst článek

U každé ze tří branek Bostonu si připsal asistenci jeden z českých hráčů v dresu Bruins. U trefy Grzelcyka, který ve 32. vyrovnával na 1:1, byl David Pastrňák. Obránce Jakub Zbořil asistoval u gólu Ritchieho a David Krejčí zase přihrával na rozhodující zásah Smithe.

Buffalo prohrálo už 17. zápas v řadě, což je nelichotivý rekord NHL od sezony 2005/06, kdy liga zavedla samostatné nájezdy, čímž skončila možnost ukončit zápas remízou.

Detroit třikrát v řadě prohtál, proti Columbusu si ale spravil chuť a vyhrál 3:1. Rozhodnutí přišlo už v deváté minutě, když nejdřív tečoval střelu Lukáše Hronka do branky Erne a pak o necelou půlminutu později zvýšil na 2:0 Fabbri. U jeho trefy asistoval Filip Zadina.

Columbus pak sice snížil díky Folignovi, Mantha ale nakonec upravil na konečných 3:1 pro Red Wings.

Hráči Vegas sice v Denveru na ledě Colorada dvakrát prohrávali, nakonec ale urvali vítězství 3:2 po prodloužení. Do historie zápasu se zapsal i český útočník ve službách Vegas Tomáš Nosek, který si ve 24. minutě připsal asistenci u vyrovnávací branky Carriera na 2:2. V prodloužení vystřelil bonusový bod svému týmu Pacioretty.

Philadelphia dokázala přetlačit New York Rangers a vyhrála 2:1 díky brankám Patricka a Morina. Rangers s Filipem Chytilem i Liborem Hájkem v sestavě sice od začátku utkání vedli, výhru ale nakonec může slavit Jakub Voráček. Ani jeden z Čechů se bodově neprosadil.

NHL:
Boston - Buffalo 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky: 32. Grzelcyk (Pastrňák), 46. N. Ritchie (J. Zbořil), 57. Craig Smith (Krejčí) - 3. S. Reinhart, 35. Okposo. Střely na branku: 36:27. Daniel Vladař odchytal za Boston celé utkání, inkasoval dva góly z 27 střel a úspěšnost zásahů měl 92,6 procenta. Diváci: 2191 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Craig Smith, 2. McAvoy, 3. N. Ritchie (všichni Boston).

Philadelphia - NY Rangers 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky: 33. Patrick, 56. Morin - 11. Zibanejad. Střely na branku: 37:25. Diváci: 3069 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Morin, 2. Patrick (oba Philadelphia), 3. Šesťorkin (NY Rangers).

Detroit - Columbus 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky: 9. Erne (Hronek), 9. Fabbri (Zadina), 45. Mantha - 32. N. Foligno. Střely na branku: 34:22. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. D. Larkin, 2. Pickard, 3. Fabbri (všichni Detroit).

Colorado - Vegas 2:3 v prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 2. Donskoi, 18. D. Toews - 17. Martinez, 24. W. Carrier (Nosek), 62. Pacioretty. Střely na branku: 24:34. Bez diváků.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme