Pastrňák pomohl Bostonu k vítězství nad San Jose gólem a asistencí, trefil se i poražený Hertl

Hokejisté Bostonu zvládli v NHL zápas proti San Jose a zvítězili 4:3. Gólem a asistencí se na tom podílel i český útočník David Pastrňák. V dresu poražených si jednu branku připsal Tomáš Hertl.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák je aktuálně nejlepším střelcem NHL

David Pastrňák. | Foto: Brian Fluharty-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters, Český rozhlas

Domácímu Bostonu se povedl vstup do zápasu a už v první minutě vedl, když se od Pastrňáka dostal puk k Bradu Marchandovi, který pohotově překonal brankáře.

Zacha vstřelil za New Jersey vítězný gól a stal se hvězdou zápasu. Voráček si zapsal pátou asistenci

Číst článek

Netrvalo to dlouho a bylo to už 2:0 pro domácí. Derek Forbort nahodil puk na bránu od levého mantinelu a ten proplachtil až za překvapeného gólmana Hilla. A v 17. minutě to byo už 3:0 zásluhou Pastrňáka, který se v přesilovce opřel svým typickým způsobem do kotouče na levém kruhu.

San Jose se podařilo snížit hned vzápětí. Jasper Weatherby zakončil nenápadnou akci přesnou střelou mezi tělo a lapačku domácího brankáře. Bruins si ale vzali tříbrankové vedení brzy po pauze zpět, když se prosadil Jake Debrusk.

Sharks ale ještě nic nevzdali a v poslední části se jim podařilo zápas zdramatizovat. Nejdřív snížil Tomáš Hertl, který šikovně tečoval Vlasicovo nahození, a chvíli po něm se podobným způsobem zapsal mezi střelce i Timo Meier.

Víc ale hostující hráči nezvládli, a tak Boston doma uhájil vítězství 4:3. V nové sezoně vyhrál potřetí ze čtyř utkání.

NHL:
Boston - San Jose 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)
Branky: 1. Marchand (Pastrňák), 4. Forbort, 17. Pastrňák, 26. DeBrusk - 17. Weatherby, 54. Hertl, 56. Meier. Střely na branku: 34:26. Diváci: 17.850. Hvězdy zápasu: 1. Marchand, 2. Pastrňák, 3. Forbort (všichni Boston).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme