Brankář Francouz vychytal Coloradu vítězství nad Detroitem, Zadina přihrál na gól

Hokejový gólman Pavel Francouz se po třech zápasech vrátil do branky hokejového Colorada a slavil výhru nad Detroitem 6:3. Avalanche díky třetímu vítězství v řadě drží druhé místo v Západní konferenci za St. Louis. V dresu Detroitu si bod za asistenci na gól Dylana Larkina připsal Filip Zadina. V druhém utkání pondělního programu NHL porazila Florida Minnesotu zásluhou gólu Noela Acciariho pět sekund před koncem 5:4.

Denver Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Detroit vstoupil do utkání proti Coloradu lépe a ve třetí minutě se ujal vedení. Larkin obral za brankou o puk obránce Colorada Zadorova, našel osamoceného Bertuzziho, který z bezprostřední blízkosti překonal přesunujícího se Francouze.

Hokejisté Kämpf a Kubalík skórovali v utkání Chicaga proti Winnipegu, Kane zaznamenal tisící bod v NHL

Číst článek

Colorado otočilo vývoj na začátku druhé třetiny, kdy se prosadili Nazem Kadri a Nathan MacKinnon. Ve třetí části Colorado odskočilo na rozdíl tří branek, Larkin ale po Zadinově asistenci snížil na 2:4. Hráči Avalanche nepustili Red Wings do souvislého tlaku a naopak přidali dvě branky.

Výsledek zpečetil do prázdné branky MacKinnon. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan se po Joeovi Sakicovi stal druhým hráčem v historii Colorada, který překonal hranici třiceti gólů ve třech sezonách za sebou. „Střílím tak často, že góly dávat musím,“ řek MacKinnon. „Je fajn, že jsme před pauzou vyhráli i třetí zápas,“ dodal kanonýr Avalanche.

Ve druhém nočním zápase se dařilo Floridě, která díky skvělému závěru vyhrála na ledě Minnesoty 5:4 a slaví už šestý plný bodový zisk v řadě. Ještě do 56.minuty přitom Panthers prohrávali 3:4, pak ale dokázal vyrovnat Vincent Trocheck a pět sekund před koncem strhnul vedení na stranu svého týmu povedenou tečí Noel Acciari.

„Nechtěli jsme, aby zápas došel do prodloužení, tak jsme hráli stále aktivně. Díky tomu jsme zápas rozhodli v základní hrací době. Jsou to pro nás důležité dva body,“ řekl obránce Panthers Keith Yandle.

NHL:

Colorado - Detroit 6:3 (0:1, 2:0, 4:2)
Branky: 22. a 45. Kadri, 23. a 59. MacKinnon, 46. Nieto, 54. Graves - 3. Bertuzzi, 48. D. Larkin (Zadina), 58. G. Smith. Střely na branku: 46:25. Pavel Francouz odchytal za Colorado celé utkání, inkasoval tři branky z 25 střel a úspěšnost zákroků měl 88 procent. Diváci: 18.110. Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. Makar, 3. Rantanen (všichni Colorado).

Minnesota - Florida 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)
Branky: 31. a 48. Kunin, 20. Spurgeon, 45. Parise - 5. Yandle, 28. Barkov, 43. Dadonov, 56. Trocheck, 60. Acciari. Střely na branku: 33:25. Diváci: 17.255. Hvězdy zápasu: 1. Acciari (Florida), 2. Kunin, 3. Spurgeon (oba Minnesota).

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme