Voráček svým třetím gólem v sezoně zařídil Columbusu bod proti Bostonu, Pastrňák rozhodl nájezdy

Český hokejový útočník David Pastrňák pomohl Bostonu asistencí a rozhodujícím nájezdem k výhře nad Columbusem 5:4 po samostatných nájezdech. Voráček za poražené vstřelil gól a přidal jednu nahrávku. V sobotním programu NHL asistoval také Dominik Kubalík, prohru Chicaga 3:4 na ledě Philadelphie ale neodvrátil.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Jakub Voráček

Český hokejový útočník Jakub Voráček | Foto: Gaelen Morse-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Čeští útočníci se v duelu Bostonu s Columbusem prosadili až ve druhé polovině zápasu. V 35. minutě Voráček v přesilové hře nabil Zachu Werenskému a americký bek prostřelil Jeremyho Swaymana.

Chytil vstřelil vítězný gól Rangers proti New Jersey a stal se třetí hvězdou zápasu

Číst článek

Pastrňák se v 55. minutě podílel na vedoucí brance Bruins. Taylor Hall nasměroval pobídku českého útočníka pouze do tyče, ale v brankovišti se výborně zorientoval Patrice Bergeron a poslal Boston do vedení 4:3.

Když už se zdálo, že si hosté dojdou pro vítězství, našel Voráčka na vrcholku pravého kruhu Patrik Laine a kladenský rodák necelé tři vteřiny před závěrečnou sirénou poslal zápas do prodloužení. V tom branka nepadla a v rozhodujících nájezdech je jako jediný ze střelců prosadil Pastrňák, jenž přisoudil Bostonu bod navíc.

Kubalík ve Philadelphii asistoval u druhé branky Chicaga a bodoval podruhé za sebou. Blackhawks, kteří po druhé třetině vedli 3:2, však náskok ztratili a prohráli pátý z posledních sedmi zápasů.

NHL:
NY Islanders - St. Louis 2:1, Philadelphia - Chicago 4:3, Arizona - Ottawa 8:5, Florida - Detroit 6:2, Toronto - Vancouver 4:6, Washington - Seattle 5:2, Columbus - Boston 4:5 po sam. nájezdech, San Jose - Nashville 0:8, Edmonton - Montreal 2:5, Colorado - Calgary 3:4 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme