Hronkova asistence porážce Detroitu nezabránila, hokejisté Islanders jsou novým lídrem NHL

Hokejisté Detroitu podlehli doma v nedělním utkání NHL Carolině 1:2 a u jejich jediné branky, která padla deset sekund před koncem, si připsal asistenci Filip Hronek. Novým lídrem soutěže jsou hráči New Yorku Islanders, kteří uspěli v New Jersey 3:2 po samostatných nájezdech a vyhráli v devátém utkání v řadě. Za poražené se v rozstřelu neprosadil Pavel Zacha.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Hronek

Filip Hronek | Zdroj: Reuters

Carolina se ujala vedení ve 36. minutě, když se v oslabení prosadil v přečíslení dva na jednoho Dougie Hamilton.

Ani Palátovy tři body nestačily Tampě k výhře nad Detroitem. Zadina s Hronkem oba dvakrát asistovali

Číst článek

Na začátku třetí třetiny zvýšil Nino Niederreiter a Detroit už jen při závěrečném náporu obral o čisté konto Alexe Nedeljkovice.

Obrana hostů sice před gólem zblokovala Hronkovu střelu, puk se ale dostal k Anthonymu Manthovi, jehož přihrávku do předbrankového prostoru si srazil bruslí do vlastní sítě Sebastian Aho.

Sestřih ze zápasu Detroit - Carolina:

Hurricanes i tak vyhráli v osmém utkání za sebou a v tabulce jsou o bod za Islanders. Vítěznou sérii odstartoval Martin Nečas, který rozhodl úvodní dva zápasy v nájezdech a v prodloužení. Český útočník také zaznamenal v těchto osmi zápasech osm bodů (3+5).

New Jersey v základní hrací době dvakrát vyrovnalo a v prodloužení dal jejich obránce P.K. Subban gól, který rozhodčí odvolali kvůli ofsajdu. Záběry u videa odhalily, že Jesper Bratt projel do útočného pásma dříve, než tam Zacha zavezl puk.

Zacha neuspěl

Devils ještě vedli od první série rozstřelu a výhru mohl stvrdit Zacha, pokud by proměnil ve třetím kole bekhendovou kličku.

Místo toho vzápětí vyrovnal Anthony Beauvillier a v další sérii rozhodl o výhře Islanders Oliver Wahlstrom. Hosté se osamostatnili v čele soutěže i díky zaváhání Toronta, které podlehlo v Ottawě 3:4.

Výsledky NHL:
Minnesota - Arizona 4:1, Detroit - Carolina 1:2, Columbus - Dallas 1:2 po sam. nájezdech, Ottawa - Toronto 4:3, New Jersey - NY Islanders 2:3 po sam. nájezdech, Colorado - Los Angeles 4:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme