Palát otevřel skóre v zápase s Torontem. Pastrňák se s play-off neloučí, jeho Boston si vynutil sedmý zápas

Hokejisté Tampy Bay zdolali v úvodním kole play-off NHL i díky gólu Ondřeje Paláta doma Toronto 4:3 v prodloužení a vyrovnali stav série na 3:3. Rozhodující sedmý zápas si vynutil také Boston, který na svém ledě porazil Carolinu 5:2. Pod výhru se podepsali asistencemi i čeští hráči: Tomáš Nosek přihrál na dva góly a David Pastrňák na jeden. Na straně poražených připravil poslední branku zápasu Martin Nečas.

Video New York (Aktualizováno: 7:30 13. 5. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát slaví gól proti Torontu

Ondřej Palát slaví gól proti Torontu | Foto: Kim Klement | Zdroj: Reuters

Palát otevřel v 18. minutě skóre, když vystihl špatnou rozehrávku a střelou z pravého kruhu ke vzdálenější tyči si připsal třetí gól v sérii. V polovině utkání přidal Anthony Cirelli v oslabení druhou branku, ale vzápětí Auston Matthews snížil a John Tavares ve 40. minutě během 26 sekund otočil skóre. U vyrovnávací trefy asistoval Ondřej Kaše.

Gól Ondřeje Paláta

Tampa Bay si vynutila ve třetí třetině v přesilovce pět na tři trefou Nikity Kučerova prodloužení, které rozhodl z dorážky Brayden Point v čase 78:04.

V Bostonu padaly góly až od druhé třetiny. Jako první se prosadil domácí útočník Brad Marchand a před druhou sirénou zvýšil Charlie Coyle, který doklepl do prázdné branky zblokovanou Pastrňákovou střelu.

Andrej Svečnikov v úvodu třetí třetiny snížil, ale dvoubrankový náskok vrátil domácím Erik Haula a po přihrávkách Noska upravili Derek Forbort a Curtis Lazar na 5:1. Po pasu Nečase už jen Svečnikov korigoval v přesilové hře výsledek.

Sestřih utkání Boston - Carolina

Po Coloradu je druhým postupujícím v letošním play-off St. Louis, který vyhrál nad Minnesotou 5:1 a uzavřel sérii v poměru 4:2.

St. Louis vedli od patnácté minuty trefou Nicka Leddyho a klíčový náskok si vypracovali třemi góly ve druhé polovině prostřední části. Až na 4:0 postupně zvyšovali Ryan O´Reilly, Tyler Bozak a Vladimir Tarasenko. Minnesota ještě brankou Matta Dumby vykřesala ve 47. minutě jiskřičku naděje, ale při hře bez brankáře definitivně zpečetil Colton Parayko postup Blues.

1. kolo play-off NHL

Východní konference - 6. zápasy:

Tampa Bay - Toronto 4:3 v prodl. (stav série: 3:3), Boston - Carolina 5:2 (stav série: 3:3)

Západní konference - 6. zápasy:

St. Louis - Minnesota 5:1 (konečný stav série: 4:2), Los Angeles - Edmonton 2:4 (stav série: 3:3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme