Hertl zařídil hattrickem obrat a vítězství San Jose nad Philadelphií. Pastrňák se blýskl dvěma góly

Český hokejový útočník Tomáš Hertl třemi góly otočil zápas San Jose ve Philadelphii a svým pátým hattrickem v NHL dotáhl Sharks k výhře 3:2 v prodloužení. Střelecky se dařilo také Davidu Pastrňákovi, který dvěma brankami pomohl Bostonu k výhře 5:2 na ledě Tampy Bay. Za poražené se jednou trefil Ondřej Palát. Jakub Voráček svou druhou tisícovku zápasů v NHL načal výhrou 4:3 nad New Jersey, ke které Columbusu přispěl dvěma asistencemi.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl se raduje se spoluhráči ze San Jose

Tomáš Hertl se raduje se spoluhráči ze San Jose | Foto: Eric Hartline | Zdroj: Reuters

Hertl si své branky nechal až do závěru zápasu. Poprvé se prosadil ve 48. minutě, kdy z těsné blízkosti procpal kotouč za brankáře Adina Hilla a snížil na 1:2. Druhou trefu přidal odchovanec pražské Slavie po výborné práci na hraně brankoviště o sedm minut později a hattrick Hertl završil v čase 60:24. Český centr přesnou střelou vyřešil únik dva na jednoho a rozhodl o druhé výhře Sharks za sebou.

Hertl svým pátým hattrickem v kariéře vyrovnal Roberta Reichela a Milana Hejduka a v počtu třígólových zápasů v NHL se mezi českými hokejisty posunul na dělené deváté místo. V aktuálním ročníku pražský rodák vstřelil již 20 gólů a je šestým nejlepším kanonýrem v NHL. Ke dvaceti brankám Hertl v dosavadním průběhu soutěže přidal jedenáct asistencí a s 31 body je nejproduktivnějším Čechem v soutěži.

V Kubalíkových stopách. Chlapík po sezoně zamíří ze Sparty do Švýcarska, cílem je návrat do NHL

Číst článek

Pastrňák dvěma góly v první třetině nasměroval Boston za pohodlným vítězstvím 5:2 na ledě Tampy Bay. Český střelec poslal Bruins do vedení již v úvodu druhé minuty, kdy se jeho nahození od modré čáry odrazilo od brusle jednoho z bránících hráčů a skončilo za překvapeným brankářem Andrejem Vasilevským.

Podruhé havířovský rodák překonal Vasilevského v sedmé minutě. Ruský brankář vyrazil střelu Taylora Halla pouze před sebe a Pastrňák z dorážky pohotově zvýšil na 2:0.

Bruins ve druhé části přidali další dvě branky a zdálo se, že je rozhodnuto. Domácí hokejisté ale ve třetí části dokázali duel zdramatizovat. Po čtyřiadvaceti sekundách snížil na 1:4 svým čtrnáctým gólem v sezoně Palát a v 52. minutě přidal druhou branku Lightning Brayden Point. Více toho hokejisté Tampy Bay nestihli, naopak při závěrečném risku bez brankáře popáté inkasovali a prohráli čtvrtý z posledních šesti zápasů.

V sobotním programu zasáhli do hry také dva čeští brankáři. Karel Vejmelka si v souboji Arizony s Nashvillem připsal 25 zásahů, prohru Coyotes 2:4 ale odvrátit nedokázal. Naopak Pavel Francouz měl výrazný podíl na výhře Colorada nad Torontem. Plzeňský rodák v 15. minutě za stavu 0:3 nahradil Darcyho Kuempera a v následujícím průběhu zápasu sedmnácti zásahy pomohl hokejistům Avalanche k obratu na 5:4.

NHL:
Colorado - Toronto 5:4 po prodl., Columbus - New Jersey 4:3, Dallas - Pittsburgh 3:2, Minnesota - Washington 3:2 po sam. nájezdech, Tampa Bay - Boston 2:5, Philadelphia - San Jose 2:3 po prodl., Carolina - Florida 3:4 po prodl., Arizona - Nashville 2:4, Vegas - Chicago 1:2, Anaheim - NY Rangers 1:4, Los Angeles - Detroit 4:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme