Kubalík si proti svému bývalému týmu připsal gól a asistenci, brankář Chicaga Mrázek se zranil

Hokejový útočník Dominik Kubalík překonal v NHL Petra Mrázka, navíc přihrál na gól, ale s Detroitem podlehl v Chicagu 3:4 v prodloužení. Hostům nestačila ani asistence Filipa Hronka. Mrázek odchytal jen první dvě třetiny, během kterých kryl 15 střel, a kvůli zranění odstoupil za stavu 1:3. Další český brankář Pavel Francouz zastavil 35 pokusů Seattlu, ale neodvrátil prohru Colorada 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík v zápase proti Chicacgu, jehož branku střeží Petr Mrázek.

Dominik Kubalík v zápase proti Chicacgu, jehož branku střeží Petr Mrázek. | Foto: Matt Marton-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Mrázek měl smůlu při prvním gólu zápasu, který padl v desáté minutě. Puk po střele Roberta Hägga od modré čáry vyrazil před sebe a od brusle Piuse Sutera se dostal kotouč do branky. Za 67 sekund zvýšil z mezikruží Dylan Larkin, jemuž asistovali Kubalík s Hronkem.

Palát pomohl dvěma góly k výhře na ledě Islanders, Nečasova trefa byla proti Edmontonu málo

Číst článek

Andreas Athanasiou ve druhé třetině z trestného střílení snížil, ale ve 32. minutě vrátil Kubalík hostům tečí dvougólový náskok.

Český útočník se tak prosadil proti svému bývalému zaměstnavateli, který jej vytáhl do NHL. Kubalík strávil v Chicagu tři sezony a v létě se domluvil na smlouvě v Detroitu, kde nasbíral v úvodních čtyřech zápasech pět bodů (2+3).

Mrázek odstoupil kvůli blíže nespecifikovanému zranění a Chicago bez něj otočilo. Z dorážky snížil Philipp Kurashev, v oslabení vyrovnal obránce Connor Murphy a obrat završil v prodloužení Max Domi. Útočník Detroitu Filip Zadina za stavu 2:3 neproměnil únik a nebodoval ani ve svém druhém zápase v sezoně.

Seattle se ujal ve 22. minutě vedení 2:0 slepenými góly během 22 sekund. Skóre otevřel v přesilové hře po rychlé souhře Jaden Schwartz, k druhému gólu hostům pomohla i chyba v rozehrávce. Francouz zpoza branky poslal puk po mantinelu, ale kotouč zachytil na modré čáře Carson Soucy a po jeho nahození skóroval z dorážky Jared McCann.

Colorado manko smazalo, prosadili se Evan Rodrigues a Bowen Byram. Seattlu se navíc zranil Philip Grubauer a přepustil v 51. minutě své místo v brankovišti Martinu Jonesovi. O chvíli později ale z rychlého protiútoku rozhodl Karson Kuhlman, který překonal Francouze střelou mezi betony. Český brankář si tak připsal prohru i ve druhém startu v sezoně, v prvním inkasoval od Calgary pět gólů z 27 střel.

NHL:
Florida - Tampa Bay 2:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 16. M. Tkachuk, 36. Balcers - 50. a 63. B. Point, 14. Stamkos. Střely na branku: 38:32. Diváci: 17.531. Hvězdy zápasu: 1. B. Point (Tampa Bay), 2. M. Tkachuk (Florida), 3. Vasilevskij (Tampa Bay).

Chicago - Detroit 4:3 v prodl. (0:2, 1:1, 2:0 - 1:0)
Branky: 26. Athanasiou z tr. střílení, 44. Kurashev, 51. Murphy, 63. Domi - 10. P. Suter, 11. Larkin (Kubalík, Hronek), 32. Kubalík. Střely na branku: 29:28. Petr Mrázek odchytal za Chicago 39 minut a 37 sekund, inkasoval tři branky z 18 střel a úspěšnost zásahů měl 83,33 procenta. Diváci: 18.753. Hvězdy zápasu: 1. Domi, 2. Lafferty, 3. Murphy (všichni Chicago).

Colorado - Seattle 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky. 26. Rodrigues, 47. Byram - 22. Schwartz, 22. McCann, 53. Kuhlman. Střely na branku: 20:38. Diváci: 18.131. Pavel Francouz odchytal za Colorado celý zápas, inkasoval tři branky z 38 střel a úspěšnost zásahů měl 92,1 procenta. Hvězdy zápasu: 1. Kuhlman, 2. McCann (oba Seattle), 3. Ničuškin (Colorado).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme