Chytil pomohl gólem k vysoké výhře Rangers. Gudas si proti Islander připsal asistenci

Hokejový útočník Filip Chytil přispěl v NHL jedním gólem k jednoznačné výhře New Yorku Rangers 7:3 v Minnesotě. Karel Vejmelka předvedl 47 zákroků v Pittsburghu, kde ale s Arizonou podlehl 2:6. Pavel Francouz inkasoval pětkrát z 27 střel při prohře Colorada 3:5 v Calgary. Radko Gudas pomohl jednou přihrávkou k vítězství Floridy 3:1 na ledě New Yorku Islanders.

New York (Aktualizováno: 7:37 14. 10. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Filip Chytil (vpravo) slaví gól se spoluhráčem Jimmym Veseyem

Útočník Filip Chytil (vpravo) slaví gól se spoluhráčem Jimmym Veseyem | Zdroj: Reuters

Rangers vedli po úvodní třetině 3:0. A když Minnesota ve 28. minutě poprvé skórovala, vrátil hostům třígólový náskok Chytil z dorážky. Zbývající góly padly v posledním dějství, za domácí snižoval Matt Boldy na 2:5 a 3:6.

Na druhé straně se v utkání dvakrát trefil Chris Kreider, první hvězdou zápasu byl ale Artěmij Panarin, který nasbíral čtyři body (1+3). Rangers tak vyhráli i druhé utkání sezony.

Vejmelka už v čase 5:10 vytahoval potřetí puk z branky. Překonali jej zblízka Sidney Crosby, tvrdou ranou zpoza levého kruhu Jason Zucker a v přesilové hře skóroval do odkryté branky Jake Guentzel. Rychleji nasázel tři góly v zahajovacím utkání NHL od sezony 1943/44 pouze Los Angeles v roce 2005 (4:18).

Obě branky Arizony dal Nick Ritchie, který snížil v přesilové hře na 1:3 a 2:4. Vejmelka byl bezmocný i při zbývajících třech gólech: v početní převaze se do odkryté branky trefil Jevgenij Malkin a v závěru zvýraznili výhru Bryan Rust z dorážky a Kasperi Kapanen z přečíslení dva na jednoho.

Česká lajna vstoupila do nové sezony NHL stylově. Pastrňák s Krejčím režírovali první výhru Bostonu

Číst článek

Colorado, které hrálo druhý zápas ve druhém dni, otevřelo skóre už po 99 sekundách trefou Bowena Byrama.

Calgary ale otočilo v rozmezí 12. až 43. minuty na 5:1. Z mezikruží vyrovnal Brett Ritchie, v oslabení se z přečíslení dva na jednoho prosadil Dillon Dubé a z úniku překonal Francouze Rasmus Andersson. Na začátku třetí třetiny zvýšil tečí Tyler Toffoli a vzápětí využil přesilovou hru Elias Lindholm. Zápas už jen zdramatizovali Nathan MacKinnon a Valerij Ničuškin.

Výsledky NHL:

Buffalo - Ottawa 4:1, Philadelphia - New Jersey 5:2, Pittsburgh - Arizona 6:2, Toronto - Washington 3:2, Nashville - Dallas 1:4, Minnesota - NY Rangers 3:7, NY Islanders - Florida 1:3, Los Angeles - Seattle 1:4, Calgary - Colorado 5:3, Vegas - Chicago 1:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme