Pastrňák skóroval, ale prohru Bostonu neodvrátil. Reichel nastoupil za Winnipeg poprvé v sezoně

David Pastrňák dal 25. gól v této sezoně NHL a navrch přidal asistenci, ale k vítězství hokejistům Bostonu nepomohl. Lídr soutěže podlehl Buffalu 3:4 v prodloužení. David Krejčí si připsal dvě asistence a Pavel Zacha jednu. Karel Vejmelka zastavil v NHL třicet střel Tampy Bay, ale neodvrátil porážku Arizony 3:5. David Kämpf pomohl asistencí k výhře Toronta 6:2 v Coloradu a Radek Faksa zaznamenal přihrávku u vítězství Dallasu 5:2 nad San Jose.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pastrňák dal svůj 25. gól v sezoně

Pastrňák dal svůj 25. gól v sezoně | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Kristian Reichel ozdobil první start sezony asistencí na vítězné brance Winnipegu, který zdolal Edmonton 2:1. Český útočník přihrál ve 47. minutě na modrou čáru Nealu Pionkovi, jehož střelu tečoval Kyle Connor a rozhodil tím o výhře.

Kalendářní rok 2022 zakončil Alexandr Ovečkin hattrickem, kterým přispěl ke kanonádě Washingtonu 9:2 nad Montrealem. Třemi góly se blýskl v sobotním programu NHL i Filip Forsberg. Útočník Nashville završil hattrick trefou pět sekund před koncem třetí třetiny a poslal tím zápas do prodloužení, ve kterém ale rozhodl Nicolas Hague o výhře Vegas 5:4.

Pastrňák po akci českého tria otevřel ve 14. minutě skóre. Vstřelil 57. gól v základní části NHL v roce 2022 a v této statistice patří s Austonem Matthewsem a Connorem McDavidem k nejlepším. Hostům se povedlo otočit na 2:1, ale pak předvedl stejný obrat Boston. V 53. minutě Krejčí s Pastrňákem vyslali do sóla Brada Marchanda, který opět získal Bruins těsný náskok.

Pastrňák díky asistenci zaznamenal jubilejní 50. bod v sezoně a měl velkou šanci přidat další branku, ale gólman Ukko-Pekka Luukkonen zasáhl betonem. Hosté se v závěru normální hrací doby odhodlali ke hře bez brankáře a Pastrňák zamířil do prázdné klece, hráči Buffala však puk zastavili.

Hned nato se jim povedlo vyrovnat zásluhou Dylana Cozense. Prodloužení ukončil v 64. minutě Alex Tuch, který byl v zápase u všech čtyř gólů (2+2). Boston ale bodoval i v 21. domácím utkání sezony.

Arizona vedla rychle 2:0, ale v jedenácté minutě překonal Vejmelku střelou ze vzduchu Brayden Point. Tampa Bay otočila v polovině zápasu slepenými góly během 28 sekund na 3:2. Nahození Michajla Sergačeva prošlo do branky i díky teči bránícího hráče a Steven Stamkos využil přesilovou hru tvrdou ranou z levého kruhu. Coyotes vzápětí vyrovnali, ale ve druhé třetině se prosadil na druhé straně Alex Killorn z úniku a ve 45. minutě ještě nestačil Vejmelka na teč Brandona Hagela.

Kämpf si připsal asistenci u gólu na 2:0 za střelu, kterou dorazil Pierre Engvall. Český útočník tím vylepšil bilanci v této sezoně na čtrnáct bodů (4+10). Toronto náskok kontrolovalo a zvýšilo i díky dvěma brankám Michaela Buntinga na konečných 6:2. V sestavě poražených scházeli zranění Pavel Francouz a Martin Kaut.

Faksa asistoval ve 31. minutě u trefy na 3:2, která se stala vítěznou brankou. Český útočník předal puk v útočném pásmu Joe Pavelskému a jeho střílenou přihrávku usměrnil Fredrik Olofsson. Faksa, který vyšel v předchozích 12 zápasech naprázdno, si připsal sedmý bod v sezoně (3+4). V dresu San Jose zaznamenal Tomáš Hertl dva záporné body a Radim Šimek odstoupil z utkání po třech střídáních kvůli blíže neupřesněnému zranění.

NHL:

Boston - Buffalo 3:4 v prodl., St. Louis - Minnesota 2:5, Vegas - Nashville 5:4 v prodl., Washington - Montreal 9:2, Los Angeles - Philadelphia 2:4, Tampa Bay - Arizona 5:3, Columbus - Chicago 4:1, Colorado - Toronto 2:6, Detroit - Ottawa 4:2, Dallas - San Jose 5:2, Calgary - Vancouver 3:2, Edmonton - Winnipeg 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme