Toronto další překvapení nedopustilo a vrátilo Ottawě domácí porážku. Čeští hokejisté nebodovali

Hokejisté Toronta potvrdili pozici bodově dosud nejúspěšnějšího týmu sezony NHL. V duelu Severní divize hráči Maple Leafs udolali Ottawu 2:1. Florida smazala dvougólovou ztrátu v zápase na ledě Caroliny a posunula se na čelo Centrální divize. Stejně bodů jako Panthers má také Chicago, které uspělo v Detroitu 2:0. Čeští hokejisté se ve středečním programu NHL bodově neprosadili.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Toronta Wayne Simmonds (vlevo) a Auston Matthews se v retro dresech radují z gólu Vancouveru

Hokejisté Toronta Wayne Simmonds (vlevo) a Auston Matthews se v retro dresech radují z gólu Vancouveru | Foto: USA Today Sports, Dan Hamilton | Zdroj: Reuters

Toronto odčinilo pondělní prohru s Ottawou 5:6 v prodloužení a ve druhém vzájemném utkání ve své aréně dosud nejhorší tým celé ligy porazilo.

První branku Maple Leafs vstřelil aktuálně nejlepší střelec soutěže Auston Matthews a zaznamenal tak již 14. gól v 16 utkáních. Vedle toho má na kontě i sedm nahrávek. Vítězný byl ale po vyrovnání Bradyho Tkachuka až zásah Alexandera Kerfoota z 51. minuty.

Florida nezvládla závěr první třetiny, kdy se v rozmezí 22 sekund prosadili Sebastian Aho a Jordan Staal, kteří poslali Carolinu do vedení 2:0. Panthers třemi góly po sobě vývoj zápasu otočili, ale bývalý útočník Floridy Vincent Trocheck v 54. minutě srovnal na 3:3.

Prodloužení ukončil svou druhou brankou v zápase nejproduktivnější hráč Panthers Jonathan Huberdeau, jenž si v utkání připsal navrch také asistenci. Carolina prohrála na vlastním ledě poprvé v sezoně.

Utkání Chicaga s Detroitem rozhodl v začínající 33. minutě povedenou individuální akcí v přesilové hře Philipp Kurashev. V samém závěru pojistil výhru Alex DeBrincat.

Finský brankář Kevin Lankinen pochytal všech 29 střel Red Wings a připsal si první čisté konto v kariéře v NHL. U vítězného gólu navíc figuruje mezi asistenty.

NHL:
Carolina - Florida 3:4 v prodl., Toronto - Ottawa 2:1, Detroit - Chicago 0:2, Calgary - Vancouver 1:5, Edmonton - Winnipeg 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme