Utkání Washingtonu s Arizonou dominovali čeští gólmani, Vaněček čistým kontem předčil Vejmelku

Vítek Vaněček zastavil v NHL na ledě Arizony všech 19 střel, v českém brankářském duelu porazil Karla Vejmelku a připsal si při výhře Washingtonu 2:0 čtvrtou nulu sezony. Oba gólmani byli zařazeni mezi tři hvězdy zápasu, Vaněček se stal první a Vejmelka, který kryl 27 z 28 střel, třetí.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítek Vaněček v dresu Washingtonu.

Vítek Vaněček v dresu Washingtonu. | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

Minnesota porazila i díky pěti asistencím Kevina Fialy na svém ledě Seattle 6:3. Stejný výsledek se zrodil i v Edmontonu, jehož výhru nad Coloradem řídil čtyřmi body včetně hattricku Evander Kane. Jakub Voráček neuspěl v rozstřelu s bekhendovou kličkou a podlehl s Columbusem doma Ottawě 1:2 po nájezdech.

Zemřel legendární kanadský hokejista Guy Lafleur, člen Síně slávy a pětinásobný vítěz Stanleyova poháru

Číst článek

První gól padl v Arizoně ve dvanácté minutě, když se prosadil z dorážky Conor Sheary. Vejmelku překonal ještě zhruba v polovině zápasu Trevor van Riemsdyk, ale zasáhl puk vysokou holí, a proto jej rozhodčí neuznali.

Pojistku přidal až v poslední minutě John Carlson při hře domácích bez brankáře. Na Vaněčka šlo nejvíce střel ve třetí třetině, ale odolal všem osmi pokusům a po New Yorku Islanders, Dallasu a Carolině vynuloval v této sezoně i neslabší tým soutěže.

Seattle dobře začal, vedl v 11. minutě brankami Daniela Spronga a Yanniho Gourdeho 2:0. Dvěma trefami ale vyrovnal Joel Eriksson Ek a odstartoval gólovou smršť Minnesoty, která skórovala ve druhé třetině pětkrát při obratu na 6:2.

Třetí branku Wild dal Kirill Kaprizov, který si v utkání připsal i tři asistence a je prvním hráčem v klubové historii, který překonal v základní části hranici sta bodů (45+56). Na něj navázali gólově Ryan Hartman, Mats Zuccarello a Nicolas Deslauriers. Výsledek už jen ve třetí třetině zkorigoval Matty Beniers.

Kane nasázel všechny tři góly v prostřední třetině, v níž Edmonton otočil z 0:1 na 4:2. Zbývající trefu zaznamenal Evan Bouchard a v závěrečné části zvyšovali na rozdíl tří branek Kailer Yamamoto a Kris Russell. Za Colorado, které prohrálo potřetí v řadě, skóroval dvakrát Valerij Ničuškin a jednou Nathan MacKinnon. Jejich spoluhráč Pavel Francouz plnil roli náhradního gólmana.

Columbus vedl od dvanácté minuty trefou Jacka Roslovice. Ottawa vyrovnala gólem kapitána Bradyho Tkachuka a v nájezdech se prosadil jako jediný Tim Stützle. Voráček se neprosadil v situaci, kdy musel skórovat, aby zápas pokračoval.

NHL:
Columbus - Ottawa 1:2 po sam. nájezdech, Edmonton - Colorado 6:3, Minnesota - Seattle 6:3, Arizona - Washington 0:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme