Vrána podpořil gólem první vítězství brankáře Vaněčka v NHL, znovu se trefil i Palát

Hokejový brankář Vít Vaněček zažil vítěznou premiéru v NHL, když pomohl třiceti zákroky k vítězství Washingtonu nad Buffalem 2:1. O jeden gól Capitals se postaral český útočník Jakub Vrána, který se tak prosadil i ve druhém utkání sezony. Druhý gól v sezoně zaznamenal i Ondřej Palát, který se podílel dvěma body na vítězství Tampy nad Chicagem 5:2. Jakub Voráček z Philadelphie dvakrát asistoval u výhry 5:2 nad Pittsburghem.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána slaví gól proti Buffalu.

Jakub Vrána slaví gól proti Buffalu. | Foto: Timothy T. Ludwig | Zdroj: Reuters

Vaněček čekal na svou premiéru v nejslavnější lize světa od roku 2014, kdy ho Washington draftoval jako 39. hráče v pořadí. A své první šance se pětadvacetiletý český gólman zhostil skvěle.

Jedinou branku inkasoval v úvodu třetí třetiny, kdy ho překonal s pomocí teče bránícího Toma Wilsona Rasmus Ristolainen, a vyrovnal tak na 1:1. Capitals předtím vedli zásluhou českého kanonýra Jakuba Vrány, který se prosadil nekompromisní střelou pod břevno po samostatném úniku.

Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho, už ve 48. minutě totiž znovu strhnul vedení na stranu Washingtonu Wilson, který nejdřív důrazně obral o puk jednoho z obránců Buffala a následně po přihrávce Bäckströma vystřelil Capitals vítězství 2:1.

Tampa, jejíž první gól sezony vstřelil v minulém utkání český útočník Ondřej Palát, se sice v prvním dějství utkání proti Chicagu neprosadila, ve druhé třetině si ale rychle vypracovala rozhodující náskok.

Skóre utkání otevřel znovu Palán, který se trefil po přihrávce Stevena Stamkose po chybné rozehrávce brankáře Blackhawks Delii. Po Palátovi se prosadili ještě Killorn a Coleman a Tampa vedla 3:0.

Chicago pak zvládlo zásluhou Debrincata a Kanea snížit na rozdíl jediného gólu, ale ve třetí třetině pak definitivně rozhodli o vítězství obhájců Stanley Cupu Gourde a a po Palkátově asistenci Stamkos. Dominik Kubalík ani David Kämpf v dresu Chicaga se neprosadili.

Philadelphia nakročila k vítězství nad svým rivalem už v úvodu zápasu, když se prosadila třikrát v rozmezí 8. a 12. minuty. První branka padla po povedené kombinaci v přesilové hře, na jejímž konci střílel do odkryté branky po přihrávce Jakuba Voráčka Travis Konecny.

Stejný hráč přidal druhý gól a po přihrávce kladenského odchovance zvýšil obránce Igor Provorov už na 3:0. Pittsburgh se rychle oklepal a snížil na rozdíl jedné branky. Závěr ale patřil domácím, jmenovitě Konecnému, který v 52. minutě zkompletoval hattrick a asistoval ještě i u gólu na 5:2.

Colorado, v jehož brána dostal před Pavlem Francouzem přednost Philipp Grubauer, smetlo na domácím ledě St. Louis 8:0. Po první třetině se ještě mohlo zdát, že půjde o vyrovnané utkání, jenže po přestávce už začali domácí střílet jeden gól za druhým.

Avalanche využili během utkání celkem šest přesilových her, čímž se zařadili na čtvrté místo v historické tabulce. O dva góly se postaral Gabriel Landeskog, zbylé trefy si rozdělilo šest dalších hráčů.

O něco vyrovnanější utkání se hrálo v Ottawě, kde se představilo Toronto. Hosté sice dvakrát vedli, jenže Ottawa zvládla v obou případech vyrovnat a pak bleskově strhnout vedení na svou stranu a nakonec zvítězit 5:3.

NHL:
Buffalo - Washington 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 41. Ristolainen - 22. Vrána, 48. T. Wilson. Střely na branku: 31:21. Vítek Vaněček odchytal za Washington celé utkání, inkasoval jeden gól z 31 střel a úspěšnost zásahů měl 96,77 procenta. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Vrána, 2. Eller (oba Washington), 3. Ristolainen (Buffalo).

Philadelphia - Pittsburgh 5:2 (3:2, 0:0, 2:0)
Branky: 8., 10. a 53. Konecny (na první Voráček), 12. Provorov (Voráček), 58. Lindblom - 13. Crosby, 14. B. Tanev. Střely na branku: 20:33. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Konecny, 2. Hart, 3. Lindblom (všichni Philadelphia).

Tampa Bay - Chicago 5:2 (0:0, 3:2, 2:0)
Branky: 23. Palát, 25. Killorn, 29. Coleman, 54. Gourde, 58. Stamkos (Palát) - 35. DeBrincat, 37. P. Kane. Střely na branku: 37:37. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij, 2. Coleman, 3. Hedman (všichni Tampa Bay).

Ottawa - Toronto 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky: 20. Chabot, 31. B. Tkachuk, 33. Watson, 36. Tierney, 47. Stepan - 10. Hyman, 30. Kerfoot, 48. Tavares. Střely na branku: 24:23. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. B. Tkachuk, 2. Chabot (oba Ottawa), 3. Tavares (Toronto).

Colorado - St. Louis 8:0 (0:0, 4:0, 4:0)
Branky: 25. a 35. Landeskog, 33. Burakovsky, 38. Rantanen, 42. Kadri, 52. MacKinnon, 52. Donskoi, 55. D. Toews. Střely na branku: 38:21. Hráno bez diváků.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme