Hronek připravil dva góly proti Vegas, Zadina jeden. Čeští spoluhráči dotáhli v NHL Detroit k výhře

Hokejisté Detroitu porazili v nedělním utkání NHL i díky dvěma asistencím Filipa Hronka a jedné přihrávce Filipa Zadiny na svém ledě Vegas 5:2. Chicago udolalo v prvním zápase po změně trenéra Nashville 2:1 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Hronek se raduje se svými spoluhráči

Filip Hronek se raduje se svými spoluhráči | Zdroj: Reuters

Detroit od čtvrté minuty prohrával po brance Nicolase Roye, ale ještě v úvodní třetině otočil na 3:1.

Boston si jasně poradil s Detroitem, Nosek asistoval. Zaskakující Vaněček vychytal Wahingtonu bod

Číst článek

Zadina stál v přesilové hře u kombinace, kterou zakončil do prázdné branky Lucas Raymond a vyrovnal. V další početní výhodě skóroval Robby Fabbriho a poté se Pius Suter prosadil z dorážky Hronkovy střely.

V polovině utkání zvýšil Vladislav Naměstnikov, ale aktivnější Vegas, kteří soupeře přestříleli 40:30, na začátku třetí třetiny snížili trefou Jonathana Marchessaulta.

Konečnou podobu výsledku stanoval při hře hostí bez brankáře střelou ze středního pásma Tyler Bertuzzi. U gólu asistoval Hronek, který je nejproduktivnějším českým obráncem v soutěži (1+5). Šest bodů v této sezoně nasbíral i Zadina (2+4).

Chicago odvolalo během víkendu trenéra Jeremyho Collitona, pod jehož vedením vyhrálo mužstvo v této sezoně jen jedno z dvanácti utkání. Nahradil jej Derek King a premiéru mu zpříjemnil Alex DeBrincat, který rozhodl prodloužení z přečíslení dva na jednoho.

V základní hrací době skóroval Brandon Hagel, Nashville vyrovnal během dvou minut trefou Alexandra Carriera. V dresu vítězů byl Dominik Kubalík s šesti pokusy nejpilnějším střelcem utkání.

Výsledky NHL:
Anaheim - St. Louis 4:1, Detroit - Vegas 5:2, Minnesota - NY Islanders 5:2, Chicago - Nashville 2:1 v prodl., Vancouver - Dallas 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme