Palát s Ruttou se bodově podíleli na vítězství Tampy, Voráček připravil vítězný gól Columbusu

Hokejisté Ondřej Palát a Jan Rutta pomohli v NHL jednou asistencí k výhře Tampy Bay 3:0 nad Seattlem. Jakub Voráček připravil vítěznou branku Columbusu, který doma zdolal Vancouver 4:2. Kladenský odchovanec je se sedmnácti body (1+16) nejproduktivnějším českým hráčem této sezony společně s Davidem Pastrňákem (6+11). Martin Nečas se podílel jednou přihrávkou na vítězství Caroliny 6:3 ve Philadelphii.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

Tampa Bay vedla od třetí minuty, když se z levého kruhu trefil Pierre-Edouard Bellemare. Zbývající dvě gólové akce nesly českou stopu. V úvodním střídání druhé třetiny Rutta nahodil puk od modré čáry na branku, obrana Seattlu zblokovala kotouč do mezikruží, odkud zvýšil Ross Colton. Palát v 52. minutě vystihl v útočném pásmu rozehrávku a po jeho pasu uzavřel skóre Steven Stamkos.

Pastrňák se Zachou v NHL skórovali. Útočník Bostonu i asistoval stejně jako Voráček, Hronek a Zbořil

Číst článek

Rutta byl v utkání na ledě u všech tří vstřelených branek a zaznamenal tak tři kladné body. Hlavní postavou zápasu se ale stal brankář Andrej Vasilevskij, který kryl 17 střel, připsal si druhou nulu v řadě a 200. výhru v NHL. Jubilejní vítězství vychytal v 318. utkání a v historii soutěže dosáhl stejnou metu rychleji jen Ken Dryden (309).

Columbus, který ztratil vedení 1:0 a 2:1, rozhodl trefou ze 46. minuty. Voráček předložil puk z levé strany mezi kruhy Jacku Roslovicovi, který přesnou střelou korunoval tlak týmu. Český útočník má na kontě už 16 asistencí v 18 zápasech a v této statistice se pohybuje na hraně elitní desítky soutěže.

Carolina třikrát ve Philadelphii vyrovnala, ve druhém případě i díky Nečasovi. Český útočník přistrčil puk do jízdy Sebastianu Ahovi, který svou druhou trefou v zápase upravil skóre na 2:2. Hurricanes rozhodli o výhře v prostřední třetině, v níž otočili z 1:2 na 5:3, a posunuli se do čela NHL.

Carolina vystřídala na prvním místě Floridu, která podlehla ve Washingtonu 3:4. V dresu domácích zářil Alexandr Ovečkin, který nasázel hatrrick a v historickém pořadí střelců ztrácí se 748 trefami na třetího Jaromíra Jágra už jen osmnáct gólů. Vítek Vaněček plnil roli náhradního brankáře Capitals.

NHL:
Anaheim - Ottawa 4:0, Chicago - St. Louis 3:2 v prodl., Nashville - New Jersey 4:2, Dallas - Colorado 3:1, Minnesota - Winnipeg 7:1, Columbus - Vancouver 4:2, Buffalo - Montreal 4:1, Tampa Bay - Seattle 3:0, NY Islanders - Pittsburgh 0:1, Philadelphia - Carolina 3:6, Washington - Florida 4:3, Boston - NY Rangers 2:5, San Jose - Toronto 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme