Byli jsme obětaví, důraznější, radují se Kempný s Vránou. Capitals v závěru zachránil zákrok Holtbyho

Český hokejista Michal Kempný naservíroval ve druhém finále puk spoluhráči před prázdnou branku a obrat Washingtonu mohl začít. Češi v dresu Capitals se shodují, že tentokrát si šli za výhrou víc, v závěru je ale musel podržet skvělým zákrokem gólman Braden Holtby.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný a Braden Holtby

Michal Kempný a Braden Holtby | Foto: ČTK/AP/Jason Behnken | Zdroj: ČTK

„Bylo to v situaci čtyři na čtyři. Dostal jsem výbornou přihrávku, otevřel se mi prostor a měl jsem chvíli, tak jsem se podíval. Viděl jsem 'otevřeného' Larse a naštěstí to prošlo,“ popisoval Radiožurnálu Michal Kempný první gól zápasu.

Washington vyrovnal finále NHL, Michal Kempný vymyslel první gól Capitals

Číst článek

Washington na konci první třetiny druhého zápasu prohrával, než český obránce narýsoval přesnou přihrávku napříč útočným pásmem. Lars Eller zakončoval už do prázdné branky a nastartoval obrat Capitals, kteří po přestávce utekli do dvoubrankového náskoku.

„Byl to vyrovnaný zápas, ale dnes jsme si pro to šli víc, chtěli jsme víc a byli jsme důraznější. Trošku jsme to zdramatizovali, kdy jsme dostali gól v oslabení, ale udrželi jsme to. Byli jsme obětaví, blokovali jsme střely a šli jsme si pro vítězství,“ řekl rodák z Hodonína.

Šanci zapsat se mezi střelce měl i další Čech v dresu Washingtonu. Jakub Vrána ale trefil pouze tyčku. „Byli jsme lepší v detailech v obranném pásmu, vyčistili jsme to a hráli jsme 60 minut hokej. Dneska se to vyplatilo,“ řekl k zápasu.

Vítězství 3:2 tak musel v závěru zachraňovat gólman Braden Holtby. Proti zakončujícímu Tuchovi zasáhl držadlem hole a následně vyrážečkou. „Nejlepší zákrok, co jsem kdy viděl,“ vysekl poklonu opoře Capitals Jakub Vrána.

Série se za stavu 1:1 přesouvá z hokejem poblázněného Las Vegas do hlavního města USA, kde bude pokračovat v noci na neděli a příští úterý. „Hrozně moc se těšíme, v DC bude obrovský blázinec a chceme si to užít a zápasy tam urvat,“ vyhlíží návrat do domácí haly Michal Kempný.

Capitals ale během letošního play off vyhráli před vlastními fanoušky jen čtyři z devíti zápasů. Zato Golden Knights se venku mimořádně daří, z osmi zápasů v halách soupeřů ovládli hned šest.

„Nezáleží, jestli se hraje venku, nebo doma, na každý zápas se připravujeme stejně. Těšíme se na vlastní fanoušky a vlastní halu, musíme se připravit stejně jako na tenhle,“ plánuje Jakub Vrána.

Lucie Kyselica, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme