První hvězda zápasu. Jakub Vrána zařídil Washingtonu mečbol proti obhájcům Stanley Cupu

- Útočník Jakub Vrána se vítězným gólem a dvěma asistencemi v play off NHL podílel na výhře hokejistů Washingtonu 6:3 nad Pittsburghem a dočkal se ocenění pro první hvězdu utkání. Capitals v sérii druhého kola vyřazovacích bojů vedou 3:2 na zápasy a jediný triumf jim schází k postupu do finále Východní konference. Stejně je na tom v Západní konferenci i Winnipeg, který si v pátém duelu série vypracoval mečbol po vítězství 6:2 v Nashvillu.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána byl první hvězdou Washingtonu

Jakub Vrána byl první hvězdou Washingtonu | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: agentura Reuters

Washington prohrával od třetí minuty, ale v 19. minutě během 33 vteřin otočil skóre. O druhou branku se výrazně zasloužili Lars Ellers s Vránou, kteří u mantinelu vybojovali puk a druhý jmenovaný ho přihrál na zakončujícího forvarda Bretta Connollyho.

V prostřední části si Penguins dvěma přesilovkovými trefami vzali vedení zpátky. Zkraje třetího dějství vyslal Vrána z vlastního obranného pásma do samostatného úniku Jevgenije Kuzněcova, který bekhendem našel mezírku mezi betony gólmana Matta Murrayho.

Rozhodující akce duelu se zrodila v 56. minutě. Domácí brankář Braden Holtby nejprve zneškodnil bekhendový pokus obránce Briana Dumoulina z mezikruží a Capitals přešli rychle do protiútoku.

Kapitán Alexandr Ovečkin po pravé straně obehrál Rileyho Sheahana, vytáhl si Murrayho z brankoviště a přihrál puk před branku, odkud ho Vrána umístil do prázdné sítě. Zbylé dvě branky Washingtonu přidali T.J. Oshie a Eller do odkryté branky při power play Penguins.Ruský centr Kuzněcov si ze souboje odnesl stejnou bodovou bilanci jako Vrána.

Winnipeg třemi brankami v rozmezí 33. až 38. minuty odskočil z nerozhodného stavu 1:1 na 4:1. Predators se do konce druhé třetiny podařilo snížit, ale Jets si náskok pohlídali a v závěrečné části pojistili dalšími dvěma góly. Po třech bodech zaznamenali forvardi Kyle Connor (2+1) a Blake Wheeler (0+3).

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Washington - Pittsburgh 6:3 (stav série 3:2).
Západní konference - 5. zápas:
Nashville - Winnipeg 2:6 (stav série 2:3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme