Ovečkin rozhodl v Pittsburghu baseballovou dorážkou, Winnipeg otočil stav 0:3

Washington zvítězil gólem Alexandra Ovečkina z předposlední minuty 4:3 na ledě Pittsburghu a ujal se v sérii 2. kola play off NHL vedení 2:1 na zápasy. Winnipeg nesrazilo, že po úvodní třetině prohrával s Nashvillem 0:3 a zápas otočil na konečných 7:4. Díky úspěšnému obratu mají Jets v sérii dvou nejlepších týmů základní části navrch, vedou 2:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Ovečkin zlomil vyrovnaný stav necelé dvě minuty před koncem

Alex Ovečkin zlomil vyrovnaný stav necelé dvě minuty před koncem | Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Washington i ve třetím utkání série skóroval jako první, na začátku druhé třetiny udeřil v přesilové hře John Carlson. Obhájce titulu ale už ve 27. minutě vedl trefami Patrika Hörnqvista a Jakea Guentzela, který přeskočil v čele produktivity play off Davida Pastrňáka.

Palát si připsal dva body u výhry Tampy nad Bostonem, Hertl zařídil San Jose prodloužení

Číst článek

Na vyrovnání Chandlera Stephensona odpověděl Sidney Crosby a náskok mohl zvýšit uzdravený Jevgenij Malkin, ale jeho střelu zastavila tyč.

Místo toho přišel obrat. Matt Niskanen se trefil od modré čáry a Ovečkin doklepl ze vzduchu svou střelu, když se k němu odrazil puk od pravé tyčky. Strůjcem výhry Washingtonu byl také Nicklas Bäckström, který připravil tři góly.

Jakub Vrána, který dal minule vítězný gól Capitals, tentokrát stejně jako jeho spoluhráč Michal Kempný nebodoval. Na druhé straně Dominik Simon odehrál necelých šest minut a byl u jednoho inkasovaného gólu.

Winnipeg smazal tříbrankovou ztrátu v rozmezí 23. až 26. minuty a v závěru prostřední části svým druhým gólem v zápase strhl vedení na jejich stranu Dustin Byfuglien. Nashville ve třetí třetině vyrovnal, ale 56. minutě zlomil nerozhodný stav Blake Wheeler.

Zbývající dvě branky přidali domácí v powerplay. Série přinesla podruhé za sebou spoustu branek, přestože v obou týmech chytá kandidát na cenu pro nejlepšího gólmana sezony.

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 3. zápas:

Pittsburgh - Washington 3:4 (stav série: 1:2)

Západní konference - 3. zápas:

Winnipeg - Nashville 7:4 (stav série: 2:1)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme