Od Pastrňáka k Vránovi. Nejstarší aktivní hráč NHL mění dres, Slovák Chára se stěhuje do Washingtonu

Třiačtyřicetiletý slovenský obránce Zdeno Chára bude hrát v hokejové NHL za Washington. Dosavadní opora Bostonu podepsala v novém působišti roční smlouvu na 795 000 dolarů.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Mám ohromnou radost ze Zdenova příchodu. Jeho zkušenosti a vůdčí schopnosti budou posilou pro naši defenzivu i celý tým,“ uvedl generální manažer a viceprezident Capitals Brian MacLellan.

‚V Americe jsem ještě nebyl, tak jsem zvědavej.‘ Hokejový útočník Zohorna míří do Pittsburghu

Číst článek

Chára nastupoval za Boston od roku 2006 a v roce 2011 ho dovedl jako kapitán k zisku Stanleyova poháru. Svou 23. sezonu v NHL už ale sedminásobný účastník Utkání hvězd a držitel Norris Trophy pro nejlepšího obránce z roku 2009 odehraje jinde. Washington bude jeho čtvrtým týmem v NHL po New York Islanders, Ottawě a Bostonu.

Nejvyšší hráč v historii zámořské ligy (205 cm) odehrál v soutěži 1553 zápasů, v nichž nasbíral 205 branek a 451 přihrávek. V play off přidal ve 195 zápasech 18 gólů a 52 asistencí.

Chára tak v Bostonu opouští dvojici českých útočníků David Pastrňák – David Krejčí. „On a David Krejčí mi pomohli, když jsem přišel jako mladík, v čemž nám samozřejmě pomohl společný jazyk, ale také to, že je lídrem. Jsem rád, že jsem mohl být v jeho týmu,“ řekl dříve Pastrňák.

Aktuálně nejstarší hráč soutěže se v týmu Capitals potká s českým útočníkem Jakubem Vránou. Obránce Michal Kempný je po operaci Achillovy šlachy a může celou nadcházející sezonu zmeškat.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme