Hokejisté Winnipegu čtyřmi góly v poslední třetině otočili zápas se St. Louis, Blues prohráli popáté v řadě

Hokejisté Winnipegu v NHL porazili St. Louis 4:2 a vyhráli po třech prohrách za sebou. Branky Jets si mezi sebe rozdělili Mark Scheifele a Josh Morrissey. Český brankář David Rittich do utkání nezasáhl.

Tento článek je více než rok starý.

Winnipeg (Aktualizováno: 8:08 31. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář St. Louis Jordan Binnington vyráží ve druhé třetině pokus Kyla Connora

Brankář St. Louis Jordan Binnington vyráží ve druhé třetině pokus Kyla Connora | Foto: Fred Greenslade | Zdroj: ČTK / AP

St. Louis poslali do vedení v 35. minutě Jake Neighbours a Nikita Alexandrov, který se prosadil z kraje třetího dějství. Na výhru to však hostům nestačilo, protože Jets vzápětí snížili po akci Morrisseyho a nastartovali obrat.

Máme dobrou partu a skvělé trenéry. Jsem rád za důvěru, pochvaluje si Rittich pozici ve Winnipegu

Číst článek

„Jsme tým, který se vždy snaží vytvořit na soupeře tlak. Do hry v obranném i útočném pásmu se vždy zapojuje všech pět hráčů na ledě, občas proto vznikají situace, kdy se jako obránce dostanu do úniku,“ řekl třetí nejproduktivnější obránce ligy.

V dalším průběhu třetí třetiny domácí přidali tři góly a otočili nepříznivý výsledek. Klíčovou fází zápasu byla 50. minuta, kdy se trefili Scheifele a Morrissey. Scheifele poté v úplném závěru pečetil vítězství gólem do prázdné branky.

„Měli jsme dvougólový náskok, ale zápas jsme si zkomplikovali. Jets v důležitých momentech využili nabídnuté šance, naše vedení smazali a došli si pro výhru,“ litoval obránce St. Louis Colton Parayko.

Winnipeg vyhrál po třech zápasech a ze druhého místa ztrácí na lídra Západní konference Dallas jediný bod. St. Louis prohrálo popáté v řadě a je jedenácté. Na pozice zajišťující play-off ztrácí Blues osm bodů.

„Vítězství po takovém výkonu jsme potřebovali. Nebylo to o tom, že bychom dominovali v každém střídání, ale výborně jsme napadali a hráli nepříjemný hokej,“ uvedl Scheifele, který je s 31 góly nejlepším střelcem Winnipegu.

Winnipeg - St. Louis 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)

Branky: 43. a 50. Morrissey, 50. a 60. Scheifele - 35. Neighbours, 43. Alexandrov. Střely na branku: 39:26. Diváci: 13 756. Hvězdy zápasu: 1. Morrissey (Winnipeg), 2. Neighbours (St. Louis), 3. Ehlers (Winnipeg).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme