Zacha vstřelil za New Jersey vítězný gól a stal se hvězdou zápasu. Voráček si zapsal pátou asistenci

Český hokejový útočník Pavel Zacha gólem v prodloužení rozhodl o výhře New Jersey nad Buffalem. V nočním programu NHL bodovali také Jakub Voráček, Dominik Simon a Ondřej Palát, kteří si shodně připsali jednu asistenci. Karel Vejmelka odchytal za Arizonu celé utkání proti New York Islanders, prohru 0:3 ale odvrátit nedokázal.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 10:19 24. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha slaví vstřelenou branku se svými spoluhráči

Pavel Zacha slaví vstřelenou branku se svými spoluhráči | Foto: Tom Horak | Zdroj: Reuters

Rozhodující moment duelu mezi New Jersey a Buffalem přišel v 64. minutě. Zacha zavezl kotouč do útočného pásma, vyměnil si ho s obráncem Davonem Seversonem a střelou mezi lapačku a beton brankáře Dustina Tokarského rozhodl o výhře Devils 2:1.Český útočník se prosadil podruhé v sezoně a za svůj výkon byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Z duelu českých brankářů v NHL vyšel vítězně Vladař, připsal si i asistenci

Číst článek

„Byla to perfektní střela do ideálního místa. Trefit se těsně nad beton brankáře není jednoduché a málokdo to umí,“ chválil Zachu za jeho třetí branku v prodloužení v zámořské kariéře trenér Devils Lindy Ruff.

Vítěznou premiéru v bráně New Jersey si odbyl brankář Nico Daws. Dvacetiletý gólman inkasoval již ve čtvrté minutě, ale ve zbytku utkání byl bezchybný a dovedl Devils k vítězství.

Rozhodující gól Pavla Zachy proti Buffalu

Jedinou branku Columbusu v souboji s Carolinou připravil Voráček ve 28. minutě. Český reprezentant v dvojnásobné početní výhodě nastřelil puk do brankoviště, tam si ho po teči jednoho z obránců našel Boone Jenner a prostřelil brankáře Frederika Andersena.

Voráček v pátém zápase zapsal pátou asistenci a na startu sezony je nejproduktivnějším českým hokejistou v soutěži. Příspěvek kladenského rodáka ale k výhře nestačil, Blue Jackets podlehli zatím stoprocentní Carolině 1:5.

Sestřih utkání Columbus - Carolina

Simonovi se po návratu do Pittsburghu bodově daří, svou třetí asistencí v ročníku se podílel na demolici Toronta 7:1. Penguins se opět vypořádali s absencí Sidneyho Crosbyho, Jevgenije Malkina i Krise Letanga a soupeře prakticky k ničemu nepustili.

Zápas se nevydařil dvojici českých útočníků v dresu Maple Leafs. Ondřej Kaše zapsal ve statistice plus/minus tři záporné body, David Kämpf dokonce čtyři. Brankář Petr Mrázek kvůli zranění nenastoupil.

Tampa Bay i přes Palátovu gólovou nahrávku podlehla Coloradu 3:4 po samostatných nájezdech. Rodák z Frýdku-Místku z pravého kruhu nastřelil puk před branku, Steven Stamkos šikovně nastavenou bruslí překonal brankáře Darcyho Kuempera a srovnal na 2:2. V rozhodujících nájezdech byli úspěšnější hráči Avalanche a protrhli sérii tří proher za sebou.

Sestřih utkání Tampa Bay - Colorado

Poprvé v sezoně vyhráli hokejisté Montrealu, finalisté posledního Stanley Cupu porazili Detroit vysoko 6:1. Třetím hattrickem v kariéře se blýskl Mathieu Perreault.

Výsledky NHL

Arizona - NY Islanders 0:3, St. Louis - Los Angeles 7:3, Minnesota - Anaheim 4:3 po prodl., Winnipeg - Nashville 6:4, Montreal - Detroit 6:1, Columbus - Carolina 1:5, Tampa Bay - Colorado 3:4 po sam. nájezdech, New Jersey - Buffalo 2:1 po prodl., Philadelphia - Florida 2:4, Pittsburgh - Toronto 7:1, Washington - Calgary 3:4 po prodl., Ottawa - NY Rangers 2:3, Seattle - Vancouver 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme