Třinec má své Sediny. Třetí semifinále rozhodli bratři Kovařčíkovi

Třinečtí hokejisté v semifinálové sérii play-off proti Hradci Králové válí. V pondělí vyhráli už potřetí, tentokrát 5:1 a v sérii vedou 3:0 na zápasy. Oceláře táhne čtvrtá útočná formace s bratry Kovařčíkovými.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kovařčík a David Ciencala slaví semifinálový gól, Ondřejův bratr Michal se připojí za chvíli

Ondřej Kovařčík a David Ciencala slaví semifinálový gól, Ondřejův bratr Michal se připojí za chvíli | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

„Strašně si přeju, abychom to urvali tady, abychom tu mohli oslavit postup do finále,“ říká Radiožurnálu jeden z hrdinů play off Ondřej Kovařčík, člen čtvrtého třineckého útoku mladíků.

Třinec porazil Hradec 5:1 a je krůček od finále. Oceláři rozhodli třemi góly v prvních šesti minutách

Číst článek

V pondělním třetím utkání dal jeden gól a na další dva přihrál. Třinec díky dvěma gólům jeho útoku vedl v 5. minutě 2:0, za další minutu dokonce ještě výraznější.

„Naštěstí jsme pak hru kontrolovali. Samozřejmě měli i pár šancí, ale Šimon Hrubec nás drží celou sezonu a ten je pochytá,“ popsal zbývající průběh třetího zápasu dvaadvacetiletý útočník.

Sám vstřelil druhý gól, předtím přihrál na první svému o dva roky mladšímu bratrovi Michalovi. Na konci druhé třetiny se trefil i třetí člen třinecké lajny mladíků David Cienciala.

„David říkal, že dáme gól. A hned jsme dali první. Tak řekl, že dáme dalšího. A dali jsme ho. Pak ho dal i David, takže neuvěřitelné,“ rozplýval se Michal Kovařčík, pro kterého to byl první extraligový gól.

Oběma bratrům, kteří se v dresu Ocelářů v této sezoně výrazněji prosazují, začali říkat podle slavných švédských dvojčat Sedinů.

„Už jsme si na to nějak zvykli. Když nás přirovnávají k takovým šikovným hráčům, jedněm z nejlepších v NHL, tak je to dobře,“ těší přirovnání mladšího Michala Kovařčíka.

'Série ještě neskončila'

Čtvrtý třinecký útok zkrátka v play off řádí. David Cienciala vede kanadské bodování, Ondřej Kovařčík je sedmý a mezi nimi jsou ještě další tři třinečtí Oceláři.

„Série ještě neskončila, Třinec potřebuje ještě čtvrté vítězství a my to budeme chtít změnit,“ burcuje trenér Hradce Králové Václav Sýkora.

Čtvrtý zápas série se hraje od 17 hodin opět v třinecké Werk Aréně a tam Oceláři v letošním play off vyhráli všech pět zápasů. Server iROZHLAS.cz ze zápasu nabídne online přenos, Radiožurnál přímé vstupy. 

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme