Přípravu české hokejové reprezentace zkomplikoval koronavirus. Mimo je šest z dvanácti hráčů

Hokejová reprezentace se hned v úvodních dnech přípravy na olympijský turnaj v Pekingu potýká s koronavirem. Z dvanáctky hráčů, kteří postupně dorazili na sraz trenérovi Filipu Pešánovi z přerušené Kontinentální ligy, jich je aktuálně šest mimo hru po pozitivním výsledku testu. I s ohledem na všechny okolnosti oznámí vedení reprezentace patrně již v sobotu jméno 25. hráče, který zaplní místo, jež zůstalo v předběžném výběru volné.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 14:55 21. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán | Foto: Mikhail Japaridze | Zdroj: Reuters

Vedle šestice s aktuálně pozitivními testy vyšly stejně výsledky již během týdne dalším dvěma hráčům. Ti už ale naposledy byli negativní, takže se mohli zapojit zpátky do přípravy.

Pastrňák opět pálil ostrými, dvěma góly pomohl Bostonu porazit Washington. Skóroval i Simon

Číst článek

Na pátečním tréninku měl mít Pešán k dispozici při různě načasovaných příjezdech z klubů KHL devět hráčů, trénovat ale mohli jen obránci Lukáš Klok, Jakub Jeřábek a Libor Šulák a útočník Radan Lenc.

„Situace je složitá a mění se téměř na hodinové bázi. Vždy až ráno v den tréninku řešíme, kolik lidí bude schopno ten trénink absolvovat. Nedokážu teď vůbec říct, kdo a jak dlouho bude v izolaci, ale pozitivní i negativní hráči se stále testují na denní bázi. Jednoznačně nikdo ale nemá žádné příznaky, vše jsme zjistili pouze na základě testů,“ řekl novinářům v online rozhovoru trenér Pešán.

První část hokejistů má odletět do Pekingu charterem s českou výpravou ve čtvrtek 27. ledna.

„Dnes pozitivní sportovec do letu nemůže sednout a musí počítat s odkladem odletu,“ poukázal šéflékař olympijského týmu Jiří Neumann na od pondělí nově platná přísná olympijská pravidla. Sportovci či členové realizačních týmů, kteří 30 a méně dní před odletem prodělali koronavirus, musejí mít před odletem pět negativních PCR testů v pěti po sobě následujících dnech a schválení čínské strany, že můžou odcestovat.

Druhá část hokejistů s hráči z extraligy má letět 2. února.

Třicet náhradníků

Minulý týden ve čtvrtek ohlášená nominace se 24 hráči ještě není konečná. Uzavře se definitivně v pondělí, pak už jsou změny možné jen ze zdravotních důvodů. Jedno místo si Pešán s generálním manažerem Petrem Nedvědem, jenž má za nominaci hlavní zodpovědnost, nechali volné. Vzhledem k okolnostem čítá jen seznam náhradníků 30 jmen.

Před vstupem do olympijského turnaje čeká národní tým v neděli 6. února tréninkové utkání se Švédskem. Do turnaje pod pěti kruhy vstoupí Češi ve středu 9. února proti Dánsku. O dva dny později hokejisty čeká v základní skupině B souboj se Švýcarskem a v sobotu 12. února nastoupí proti Rusku.

Základní skupiny skončí 13. února a po dnu volna budou v úterý 15. února následovat kvalifikační zápasy předkola play-off. Již den poté přijde na řadu čtvrtfinále, do něhož postoupí přímo vítězové skupin, nejlepší celek z druhých míst a lepší celky z předkola. Nový olympijský vítěz bude znám v neděli 20. února.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme