Třinec slaví postup do finále extraligy, v šestém zápase na svém ledě porazil Hradec Králové

Třinečtí hokejisté se po třech letech dostali znovu do finále extraligy. Na svém ledě porazili v šestém zápase Hradec Králové 2:1 po prodloužení. Jejich soupeřem v boji o titul bude brněnská Kometa.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec (Aktualizováno: 21:26 8. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecká radost pro výhře nad Hradcem Králové a postupu do finále

Třinecká radost pro výhře nad Hradcem Králové a postupu do finále | Zdroj: ČTK

Poslední utkání dokázali Hradečtí doma vyhrát a vynutili si tak prodloužení série. Na svém ledě byli ale zpočátku aktivnější domácí Oceláři, branku z toho však nevytěžili.

Hradec se ale postupně dostával do tempa a jeho největší šanci si připsal minutu a 13 sekund před koncem první třetiny Martin Látal. Ten se řítil sám na třineckého brankáře Šimona Hrubce, jenže ranou z bezprostřední blízkosti trefil jen tyč.

Extraliga zná prvního finalistu. Brněnská Kometa přehrála Plzeň a může obhájit loňský titul

Číst článek

Osm minut po začátku druhé třetiny se dočkali diváci ve Werk aréně první branky a zaznamenal ji domácí tým. Ondřej Kovarčík nejdříve vybojoval za Rybárovou bránou puk a ten přihrál připravenému Aronu Chmielewskému. Polský útočník následně zakončil do horního rohu brány.

Hradec se k odpovědi dostal až ve třetí části. Domácí Jiří Polanský seděl na trestné lavici za sekání a Lvy nabídnutou přesilovku využili.

Jaroslavu Bednářovi nevyšla sice rána od modré, ale puk se po odražení dostal zpátky k němu. Hradecký kapitán následně poslal přesný pas Andrisovi Džerinšemu a ten z úhlu neminul.

Do konce třetí třetiny se ani jeden z celků gólově neprosadil, hra se velmi často přesouvala ze strany na stranu a ani jeden tým si nevytvořil souvislejší tlak. O vítězi a dalším osudu této série tak muselo rozhodnout prodloužení.

V něm měl Třinec po většinu času víc ze hry a to i přetavil v konečné vítězství. O něm rozhodl v deváté minutě prodloužení Ondřej Kovařčík a poslal svůj tým do finále, když Oceláři porazili Hradec Králové 4:2 na zápasy.

V něm se Oceláři Třinec utkají s brněnskou Kometou. Začínat se bude na ledě Třince v sobotu 14. března a vítěz bude znám nejpozději 26. dubna.

bor, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme