Hokejisté Hradce vyhráli v pátém semifinálovém zápase nad Třincem, o vítězi rozhodlo až prodloužení

Hradečtí hokejisté nekončí ještě sezónu. V pátém semifinálovém utkání porazili v prodloužení na svém ledě Oceláře 3:2 po prodloužení a série se tak stěhuje do Třince. Rozhodující trefu domácích zaznamenal Radovan Pavlík.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové (Aktualizováno: 20:30 6. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pátý zápas mezi Třincem a Hradcem Králové

Pátý zápas mezi Třincem a Hradcem Králové | Zdroj: ČTK

Hradečtí hokejisté na svém ledě bojovali o prodloužení sezóny. V sérii s Třincem prohrával totiž už 1:3 na zápasy.

Hradec si vynutil pátý zápas. 'Hrají takový hokej, jaký chtějí. Nám by to mělo být jedno,' říká Hrubec

Číst článek

Jako první šli ale v Hradci Králové do vedení Oceláři. Znovu se prosadil David Cienciala, který přidal už svou šestou trefu v letošním play-off. Ten se trefil z mezikruží a dostal puk za záda Patrika Rybára.

Hradec se nevzdal. Necelých pět minut po začátku druhé části při dvojnásobné přesilovce skóroval Jiří Šimánek, který střílel okamžitě po buly.

Jenom 84 sekund uplynulo od vyrovnávací branky a domácí poprvé v zápase vedli. Znovu v početní výhodě, tentokrát pět na čtyři se ranou takřka od modré čáry blýskl Bedřich Köhler. Třinec držel krok a tak ve 37. minutě srovnal znovu v přesilovce Vladimír Svačina.

Ani jeden z celků i přes nabídnuté početní výhody se prosadit nedokázal. Nejblíž k tomu byl v závěru základní hrací doby při pobytu hradeckého Radka Smoleňáka na trestné lavici za příliš mnoho hráčů na ledě Lukáš Krajíček.

Jeho střela už putovala za Rybárova záda, ale nakonec ji jen několik málo centimetrů před brankovou čárou zastavil Filip Pavlík. Zápas tak dospěl až do prodloužení.

Po necelých šesti minutách v prodloužení rozhodl o dalším zápase v sérii hradecký Radovan Pavlík. Ten se trefil přesnou ranou z mezikruží a zajistil svému týmu vítězství 3:2. Další utkání je tak na programu v neděli v Třinci.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme