Kometa druhé utkání v Třinci zvládla a vyrovnala finálovou sérii na 1:1

Hokejisté Třince nenavázali na sobotní jednoznačné vítězství v prvním utkání extraligového finále a podlehli Kometě Brno na svém ledě 2:3. Rozhodující branku vstřelil ve třetí třetině Martin Zaťovič. Série pokračuje ve středu v Brně.

Třinec (Aktualizováno: 18:37 15. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety se radují ze vstřelené branky proti Třinci.

Hokejisté Komety se radují ze vstřelené branky proti Třinci. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Třinec vypadal na začátku utkání o něco živěji, ale vinou smolné teče od sedmé minuty prohrával. Brněnšký Hruška napálil od levého mantinelu puk na branku a od hokejky jednoho z bránicích hráčů se kotouč odrazil přesně mezi Hrubcovy betony. Domácí mohli po necelých třech minutách vyrovnat, ale Cienciala z dobré pozice mezi kruhy minul.

Třinec nastřílel Kometě pět gólů a ovládl první finálový zápas hokejové extraligy

Číst článek

Ve čtvrté minutě vedli hosté už o dvě branky, když přidal svůj druhý gól v zápase Jan Hruška. Brněnský útočník usměrnil do sítě nahození Jakuba Krejčíka. Třinci pak dal v 36. minutě naději kontaktním gólem Jiří Polanský, který doklepával puk do odkryté klece po Krajíčkově pěkném průniku zakončeném přesnou přihrávkou. Hned vzápětí to mohlo být 2:2, ale Jakub Matyáš v dobré pozici střílel vedle.

Před druhou přestávkou mělo utkání pořádný spát a šance přibývaly na obou stranách. Nejdřív domácí uzamkli Kometu v jejím pásmu při přesilovce, ale Čiliaka nepřekonali, a tak mohli udeřit hosté, jenže Zohornův samostatný únik brankou neskončil. Pak se ještě musel na druhé straně činit Čiliak, když ho málem překonal jeden z vlastních spoluhráčů.

Hned po třiceti vteřinách poslední části veda Kometa zase o dva góly zásluhou Martina Zaťoviče, který se přesně trefil po buly v útočném pásmu. Třinec se pak tlačil za kontaktním gólem a dočkal se ho v přesilovce necelé čtyři minuty před koncem, kdy přidal svůj druhý gól Jiří Polanský. Několik vteřin před koncem mohl ještě vyrovnat Ondřej Kovařčík, ale ve velké šanci netrefil odkrytou část branky, a tak Třinec nakonec podlehl Kometě ve druhém finálovém utkání 2:3.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 36. Polanský (Krajíček, Svačina), 57. Polanský (Cienciala, Krajíček) - 7. J. Hruška (Krejčík, Gulaši), 24. J. Hruška (Krejčík, M. Erat), 41. Zaťovič (P. Holík). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7, navíc Chmielewski 5 min. a do konce utkání - Gulaši 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme