Policie zadržela při utkání Pardubic s Kometou osm lidí, porušili zákaz používání pyrotechniky ve městě

Pardubičtí policisté v neděli odpoledne a večer v souvislosti s utkáním hokejové extraligy mezi domácím Dynamem a Kometou Brno zajistili osm lidí. Fanoušci nerespektovali městem vydaný zákaz používání pyrotechniky.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci brněnské Komety při zápase proti Pardubicím

Fanoušci brněnské Komety při zápase proti Pardubicím | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Tři z fanoušků byli zadrženi před utkáním před vlakovým nádražím a jeden u stadionu, další čtyři později v jedné pardubické restauraci. Předvedeni byli na obvodní oddělení policie. Vyplývá to z informací policie na twitteru.

Byl jsem ve správný čas na správném místě, říká po svém prvním extraligovém hattricku plzeňský Eberle

Číst článek

Policie zápasu věnovala zvýšenou pozornost. „Zápas byl vyhodnocen jako rizikový, a to i vzhledem k datu konání těsně před Silvestrem,“ řekla ČTK mluvčí pardubické policie Markéta Janovská. Policie do akce nasadila desítky lidí včetně policistů z krajské pořádkové jednotky.

Na brněnské fanoušky policisté dohlíželi již od nádraží, kam přijelo vlakem asi 150 příznivců Komety. Od nádraží je policisté doprovodili na stadion a po utkání zpět.

„Převážná část fanoušků odjela zhruba ve 21:00 vlakem směrem Brno,“ uvedla policie. Dalších přibližně 450 brněnských fandů přijelo do Pardubic autobusy či auty.

„Na zákaz používání pyrotechniky byli fanoušci upozorněni ihned po příjezdu na vlakové nádraží v Pardubicích,“ uvedla mluvčí. Různou pyrotechniku policie u fanoušků také zajistila. Zákaz používání pyrotechniky obsahuje městská vyhláška o veřejném pořádku.

Brněnští fanoušci použili pyrotechniku i v hale, kde v poslední třetině zápasu hodili dvě petardy mezi hasiče a musela je uklidňovat pořádková jednotka. Utkání kvůli tomu bylo na několik minut přerušeno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme