Útočník Pavel Zacha mění v NHL působiště. New Jersey ho vyměnilo do Bostonu

Český hokejový útočník Pavel Zacha poprvé v NHL mění dres a míří z New Jersey do Bostonu. Bruins podle kanadské televizní stanice TSN získali pětadvacetiletého rodáka z Brna výměnou za finského forvarda Erika Haulu. Zacha je po konci tříletého kontraktu na 6,75 milionu dolarů chráněným volným hráčem a bude v novém působišti jednat o smlouvě.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Pavel Zacha svou 11. brankou v ročníku neodvrátil prohru New Jersey 4:6 na ledě Toronta

Pavel Zacha | Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Devils si jej vybrali v roce 2015 jako šestku draftu. V uplynulé sezoně vytvořil Zacha 36 body a 21 asistencemi ze 70 zápasů svá maxima v kariéře v NHL. Střelecky si vedl lépe v ročníku 2020/21, kdy dal v 50 duelech 17 branek.

Přestavbu týmu Chicaga odnesl i Kubalík, Blackhawks útočníkovi nenabídli novou smlouvu

Číst článek

V NHL má na kontě 386 utkání a 179 bodů za 69 tref a 110 asistencí. V play off odehrál pět utkání, v kterých nebodoval. Účastník tří mistrovství světa dvacítek a stejného počtu světových šampionátu osmnáctek v dospělé reprezentaci dosud nehrál.

Opačným směrem jde Haula

Jednatřicetiletý Haula má ještě na nadcházející ročník platnou dvouletou smlouvu na 4,75 milionu dolarů. V uplynulé sezoně si v 78 duelech za Bruins v základní části připsal 44 bodů za 18 gólů a 26 přihrávek. V sedmi duelech play off jednou skóroval a zaznamenal dvě asistence.

V NHL absolvoval bývalý hráč Minnesoty, Vegas, Caroliny, Floridy a Nashvillu 534 utkání a nasbíral 240 bodů (112+128). V 61 duelech bojů o Stanleyův pohár zaznamenal 30 bodů (12+18).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme