Mrázek nedostal nabídku od Philadelphie, stane se nechráněným volným hráčem

Český hokejový brankář Petr Mrázek, který naposledy chytal za Philadelhii, se stane v NHL 1. července nechráněným volným hráčem. Flyers šestadvacetiletému odchovanci Vítkovic nepředložili kvalifikační nabídku na nový kontrakt, díky které by si na bývalého hráče Detroitu udrželi práva.

Tento článek je více než rok starý.

Philadelphia Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek v brance Philadelphie

Petr Mrázek v brance Philadelphie | Zdroj: AP/ČTK

Mrázkovi končí dvouletý kontrakt na osm milionů dolarů a bude si moci vybírat z nabídek všech zájemců z NHL. Do Philadelphie přišel 20. února z Detroitu v době, kdy byli zraněni Brian Elliott a Michal Neuvirth.

KHL přichází o jednu z ikon, Kovalčuk se po pěti letech v Rusku vrací do NHL

Číst článek

Oba gólmani mají v klubu smlouvy ještě na příští sezonu. Třiatřicetiletému Elliottovi budou Flyers platit 2,75 milionu dolarů a o tři roky mladšímu Neuvirthovi o 250 tisíc dolarů méně.

Mrázek za Philadelphii odchytal v základní části 22 zápasů s průměrem 2,89 obdržené branky, úspěšností zákroků 91,0 procent a třikrát udržel čisté konto. V play-off odchytal jen polovinu jednoho utkání a inkasoval dvě branky z 12 střel.

V Detroitu, který jej draftoval v roce 2010 v pátém kole na 141. pozici, bojoval v posledních sezonách o post jedničky s Jimmym Howardem se střídavými úspěchy. Red Wings nakonec vsadili na čtyřiatřicetiletého Američana.

Mrázek má na kontě v NHL celkem 183 utkání s průměrem 2,66 inkasovaného gólu a úspěšností zákroků 91,1 procenta. Vychytal také 14 nul. V play-off má z 11 zápasů průměr 1,98, úspěšnost 92,7 procenta a třikrát udržel čisté konto.

Pokud se nedohodnou se svými současnými zaměstnavateli na nových smlouvách, mohou se stát nechráněnými volnými hráči také útočník Tomáš Plekanec z Toronta, Aleš Hemský z Montrealu a obránci Michal Kempný s Jakubem Jeřábkem z Washingtonu, Roman Polák z Toronta, Andrej Šustr z Tampy Bay či brankář Ondřej Pavelec z New York Rangers.

Jako chránění volní hráči, kterým kluby předložily kvalifikační nabídku, budou jednat o kontraktech útočníci Tomáš Hertl ze San Jose, Dmitrij Jaškin ze St. Louis, Ondřej Kaše z Anaheimu, Tomáš Nosek z Vegas nebo brankář David Rittich z Calgary.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme