Voráček vyzrál na Ritticha a vstřelil jubilejní gól v NHL. Vránův gól porážku neodvrátil

Jakub Voráček překonal Davida Ritticha, vstřelil 200. gól v NHL a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, hokejisté Philadelphie ale doma s Calgary prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Skóroval také Jakub Vrána z Washingtonu, jenž v domácím utkání s Vancouverem rovněž otevřel skóre. Capitals nakonec prohráli 1:2 po nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kromě Jakuba Voráčka zasáhli v dresu Chicaga do hry i David Kämpf a při své premiéře v NHL Dominik Kubalík. Ani jeden z Čechů se bodově neprosadil

Kromě Jakuba Voráčka zasáhli v dresu Chicaga do hry i David Kämpf a při své premiéře v NHL Dominik Kubalík. Ani jeden z Čechů se bodově neprosadil | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

Voráček se v listopadu střelecky prosadil poprvé, předtím vyšel ve 12 zápasech naprázdno. Český útočník se ve 34. minutě vrhl za ležícím pukem do brankoviště a poslal ho do sítě za Rittichova záda. Hranice 200 gólů v elitní zámořské lize dosáhl jako 18. český hokejista v historii.

‚Určitá nedůvěra k Evropanům tu byla.‘ Hašek se vrátil do Chicaga, kde začal svou zámořskou kariéru

Číst článek

Calgary dokázalo v třetí třetině dvakrát vyrovnat a v nájezdech mu zajistil bod navíc Matthew Tkachuk. Rittich si ve hře připsal 36 zákroků a v nájezdech na něj nevyzrál ani jeden ze tří střelců Flyers.

Vrána dal jedenáctý gól v sezoně, z českých hráčů je lepší jen lídr střeleckého pořadí celé ligy David Pastrňák z Bostonu. Ve třetí minutě se nehlídaný český útočník dostal k puku v kruhu pro vhazování a prudkou střelou bez přípravy překonal Jacoba Markströma. Vrána mohl přidat i další gól, ale puk z brankové čáry za gólmanem Canucks vyškrábl vracející se zadák Tyler Myers.

Vancouver ještě v úvodní třetině vyrovnal a v nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Bo Horvat. Rozhodl v sedmé sérii, Vrána předtím nedokázal skórovat ze čtvrtého nájezdu Capitals.

NHL:
Washington - Vancouver 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 3. Vrána - 14. E. Pettersson, rozhodující sam. nájezd Horvat. Střely na branku: 33:33. Diváci: 18.573. Hvězdy zápasu: 1. Markström (Vancouver), 2. Holtby (Washington), 3. E. Pettersson (Vancouver).

Philadelphia - Calgary 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 34. Voráček, 57. K. Hayes - 42. Mangiapane, 59. E. Lindholm, rozhodující sam. nájezd Tkachuk. Střely na branku: 38:27. David Rittich odchytal za Calgary celý zápas, inkasoval dvě branky z 38 střel a úspěšnost zásahů měl 94,74 procenta. Diváci: 17.198. Hvězdy zápasu: 1. Tkachuk (Calgary), 2. Voráček (Philadelphia), 3. Mangiapane (Calgary).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme