Nejhorší útok i obrana, poslední místo v extralize. ‚Musíme být buldoci,‘ burcují se v Chomutově

Hrůzostrašný start do nového ročníku extraligy předvedli hokejisté Chomutova. V úvodních čtyřech zápasech nebodovali a v tabulce jsou poslední. Mizernou bilanci budou chtít napravit už o tomto víkendu, kdy je čekají další dva zápasy.

Chomutov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasy Sparty s Chomutovem.

O víkendu se Piráti představí na ledě Sparty | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Je to nepříjemné, ale od začátku sezony jsme pasovaní na jednoznačného outsidera. Zatím si to nepřipouštíme, ale je důležité, abychom to zastavili a pokusili se získat bod, aby si kluci uvědomili, že hokej hrát umí,“ řekl Radiožurnálu chomutovský asistent trenéra Jan Šťastný.

Sparta hrála s Hradcem podruhé během 12 dnů. Podle trenérů se z výhry radoval vždy ten horší tým

Číst článek

Nejhorší útok a nejhorší obrana rovná se nula bodů a poslední místo.  Piráti doplácí na bídnou hru v oslabení. V početní nevýhodě inkasoval už osmkrát.

„Musíme to hrát tak, jak chce trenér. Lézt tam, padat po držkách, blokovat střely a vyhazovat to ven. Taky musíme dělat co nejmíň faulů v útočném pásmu,“ burcuje obránce Bohumil Jank.

Právě nasazení a bojovnost, to by měly být největší zbraně Pirátů. „Od začátku sezony to na tom máme postavené. Jestli máme někoho porážet, musíme být buldoci, kteří se budou srážet a blokovat střely. Chybí nám klid a kvalita do útoku, možná i rozdílový hráč,“ tuší Jan Šťastný.

Po odchodu Michala Vondrky mužstvu chybí vůdce, na příchody zvučných jmen zase v klubové kase nejsou peníze.

„Hlavní trenér a manažer pracoval s nějakým rozpočtem. Mužstvo jsme museli poskládat, abychom to zvládli. Budeme hrát s tímhle týmem a uvidíme, co přinesou další dny. Začátek nám nevychází, ale věřím, že se to obrátí a zlepšíme se,“ nepropadá Jan Šťastný depresi.

O prodlouženém víkendu mají ale hokejisté Chomutova těžký los. Doma hostí Plzeň a v neděli hrají na ledě pražské Sparty.

„Jsou to týmy, které byly pasované hodně vysoko. A kdy jindy se chytit, než s takovým soupeřem. Nemáme individuality, ale máme tým, musíme hrát na 150 procent, když všichni budeme takhle hrát, můžeme bodovat,“ burcuje Šťastný.

Odpolední zápas Pirátů s Plzní začne v půl čtvrté. V Praze hrají Piráti v neděli od tří hodin odpoledne.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme