Tabulka se smazala, říká Eberle, jehož Boleslav v prvním čtvrtfinále dlouho trápila Hradec

Měla to být jasná záležitost. Vždyť proti sobě nastoupily první a jedenáctý celek po základní části hokejové extraligy. Jenže úvodní duel čtvrtfinále play-off vyhrál Hradec Králové těsně 2:1.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj Hradce s Mladou Boleslaví.

Souboj Hradce s Mladou Boleslaví. | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

„Tabulka se smazala a nastoupily dva týmy, které si jsou rovny. Cíl jsme splnili, jsme v play-off a teď se chceme dostat co nejdál,“ říkal odhodlaně i po prohraném zápase útočník Mladé Boleslavi Jan Eberle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tabulka se smazala a nastoupily dva týmy, které si jsou rovny, říká Eberle, jehož Boleslav dlouho trápila favorizovaný Hradec

Herně byl duel vyrovnaný. Na domácích byla vidět delší pauza bez utkání, navíc chybějící kombinaci, která je zdobila v závěru základní části, se snažili dohnat tvrdostí, někdy až za hranicí pravidel a nabídli tak hostům několik přesilových her.

„V play-off se tyhle věci stávají. Chtěli bychom, aby se to nedělo, ale byl to první zápas, byl důležitý, protože po takové pauze to není jednoduché,“ těšilo kapitána Hradce Králové Radka Smoleňáka, že i přes nedisciplinovanost a horší herní projev dokázal jeho tým získat první výhru.

To Středočechy právě nevyužití přesilových her hodně mrzelo.

Hokejisté Třince vykročili za obhajobou titulu vítězně, Vítkovice jim nedaly ani branku

Číst článek

„Mrzí nás to, to je jasné, ale musíme se od dnešního výkonu odrazit, který nebyl myslím vůbec špatný. Hradec má první bod a tím to pro dnešek končí. I v Plzni jsme první zápas ztratili v prodloužení. Musíme dát hlavy nahoru a připravit se,“ řekl Eberle.

A připravit se, jak říká Jan Eberle, budou muset mladoboleslavští hlavně na brankáře Filipa Novotného, který byl nejlepším hráčem domácích a svůj výkon málem korunoval i gólem, když se v závěru při soupeřově hře bez brankáře pokusil skórovat střelou přes celé hřiště

„Věří si, jsem jedině rád. Lepší, než kdyby to chytal do lapačky. Věří si, že může rozehrávat, a to nám pomáhá, hlavně obráncům,“ pochválil královéhradeckého gólmana Filipa Novotného Radek Smoleňák.

Další zápas série se hraje už v neděli od 16.00. O dvě hodiny později začne druhé utkání série mezi Třincem a Vítkovicemi, v níž zatím vede Třinec 1:0.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme