Kometa nevyužila dvojnásobnou přesilovku, přesto vyhrála. ‚Popřeli jsme zákon,‘ říká Zaťovič

Brněnští hokejisté se ve druhém semifinále extraligového play-off vzepřeli nepsaným zákonům. Říká se totiž, že kdo nevyužije v zápase dvojnásobnou přesilovku, nemůže vyhrát. Jenže na ledě Liberce to neplatilo. Kometa vyhrála 3:2 v prodloužení a semifinálovou sérii srovnala na 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Komety Brno Martin Zaťovič

Útočník Komety Brno Martin Zaťovič | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Vyprodaná aréna se znovu bavila hokejem. Hrálo se ve vysokém tempu. Šance se střídaly na obou stranách kluziště. V zápase odvedli skvělou práci oba gólmani – domácí Roman Will a hostující Marek Čiliak. Liberečtí dvakrát v zápase vedli, jenže ani to jim nestačilo. Brněnští naopak hned ve dvou případech nevyužili dvojnásobnou přesilovku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Komety Brno o zápase s Libercem

„Nešlo to. Viděli jsme to všichni. Snažili jsme se to změnit, ale bohužel. V té první jsme trefili tyčku. V té další jsme měli málo střel. Musíme si k tomu sednout, podívat se na to a zlepšit to,“ uvedl po zápase pro Radiožurnál útočník Martin Zaťovič. Mrzet to tentokrát brněnský tým nemuselo.

Co se nepovedlo včera, podařilo se dnes! Kometa v prodloužení přemohla domácí Liberec a ze severu Čech veze důležitý bod! Drama rozsekl přesnou pumelenicí Peter Mueller. #BTLvKOM #TELH

22:08 – 04. 04. 2019

4 64

„Popřeli jsme zákony. Vyhráli jsme a jsme za to rádi. Myslím, že je to super pro lidi. Je to napínavé, jsou tam emoce a hodně fyzických kontaktů. Bude to dlouhá série a já myslím, že to bude stát ještě hodně sil,“ dodal Zaťovič.

„Naštěstí Čilo nás podržel. Senzačně vychytal tutovky, které měli. A my jsme tam dotlačili ten třetí gól,“ doplnil Martina Zaťoviče další z brněnských útočníků Jakub Orsava. Přezdívka Čilo patřila Marku Čiliakovi. Semifinálová série v neděli poprvé zamíří do Brna. Pro hráče Komety prý bude po výhře ve druhém zápase jednodušší zregenerovat.

„Vyhráli jsme, takže se mi to teď hodnotí dobře. Jedeme domů za stavu 1:1, dva dny si odpočineme a já myslím, že je dost času. Těch zápasů zase nebylo tolik, takže zregenerujeme a doufám, že budeme v plné síle,“ říká útočník Jakub Orsava.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme