Jakékoliv klopýtnutí může být fatální, těší Koukala úspěšný vstup hradeckých do předkola play-off

Hokejisté Hradce Králové zvládli vstup do boje o účast ve čtvrtfinále play-off, když v úvodním zápase předkola využili domácího prostředí a porazili Karlovy Vary 3:1. Výhra je pro Východočechy o to cennější, že se série hraje jen na tři vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce Králové slaví gól do sítě soupeře

Hokejisté Hradce Králové slaví gól do sítě soupeře | Zdroj: Profimedia

„Nemůžeme létat v oblacích. Sice jsme vyhráli, ale každé utkání v téhle sérii bude důležité, protože to není na čtyři zápasy. Jakékoliv klopýtnutí může být fatální,“ říká o sérii na tři výhry hradecký Petr Koukal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakékoliv klopýtnutí může být fatální, těší hradeckého Koukala úvodní vítězství v sérii s Vary

V boji o čtvrtfinále mohou hodně pomoci zkušenosti. I proto můžou být na východě Čech rádi, že jejich soupeřům chybí v sestavě Václav Skuhravý. Ten je ale u karlovarského týmu i tak - alespoň na střídačce.

„Hodně tam chválí. Když uděláte nějakou maličkost, tak ji dokáže ocenit. Trenér samozřejmě nemá tolik času koukat na všechny detaily a od toho je tam právě Venca,“ popisuje karlovarský Jiří Černoch, který si ale zároveň nemyslí, že by bez Skuhravého chyběly jeho týmu potřebné zkušenosti pro play-off.

Kluci si hrají o chleba, pro obě mužstva je udržení prioritou, říká Šlégr před bitvou Litvínova s Kladnem

Číst článek

„To si úplně nemyslím. Kluci tu před dvěma lety postupovali z první ligy a hráli baráž, která je myslím psychicky ještě těžší než samotné play-off. Myslím, že na to máme zkušený tým,“ říká Černoch.

Jenže není moc na co čekat a když hrajete sérii jen na tři výhry, může být zaváhání fatální. Moc dobře to ví i Černoch.

„Je to těžší. Prohrajete jeden zápas a soupeř je blíž, než když hrajete na čtyři zápasy. Zápasy jsou navíc rychle po sobě,“ vysvětluje Černoch.

Ten další je na programu znovu v Hradci Králové už v úterý, úvodní vhazování proběhne v 19.00. 

František Kuna, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme